A momentumos Tóth Endrét támogatja a Jobbik Dél-Budán

2021. május 17. – 12:02

Másolás

Vágólapra másolva

Jakab Péter Facebook-oldalán írt arról, hogy Budapest 18-as választókörzetében, Dél-Budán a momentumos Tóth Endre jelöltsége mögé áll be a Jobbik. Ahogy Jakab fogalmazott, Tóth „antikorrupciós elkötelezettségéhez nem fér kétség”.

Pénteken a Jobbikhoz közeli Iránytű Intézet készített egy felmérést Dél-Budán, melyből az derült ki, hogy két ellenzéki képviselőjelölt között szoros a verseny: a momentumos Tóth Endre és az MSZP egykori elnöke, Molnár Gyula között.

A 18. választókerület, a dél-budai EVK, Budafokkal és a XI. kerület jelentős részével az, ahol 2018-ban a szocialista Molnár 800 szavazattal győzte le a Fidesz külpolitikusát, Németh Zsoltot még pártelnökként. Molnár, aki korábban nyolc évig a XI. kerület polgármestere is volt, 2022-ben az ellenzéki előválasztáson az MSZP–Párbeszéd jelöltje lesz.

A dél-budai választókerületben a DK-s Bollók Istvánné és a momentumos Tóth Endre indulhat még Molnár mellett.

A hat ellenzéki párt (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) a múlt héten véglegesítette a megállapodását az előválasztásról. A 106 egyéni választókerületben szeptember 18. és 26. között tartják meg az egyfordulós előválasztást, a várható politikai folyamatokról itt olvashatják elemzésünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!