Visszalép a DK-s Oláh Lajos javára a Párbeszéd pártigazgatója

2021. június 7. – 14:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Visszalépett a DK-s Oláh Lajos javára Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója Budapest 5-ös számú választókerületében – írja a Népszava.

Kocsis-Cake a Párbeszéd és az MSZP közös jelöltje volt ebben a választókerületben. A körzet jelenlegi országgyűlési képviselője, Oláh Lajos megköszönte a gesztust, és kijelentette, hogy magáénak tekinti a párbeszédes politikus célkitűzéseit is.

Ígérete szerint mindent megtesz, hogy a Nyugati pályaudvar mögötti terület parkként szolgálja a belvárosban élőket, illetve arra törekszik, hogy a lehető legtöbb hazai és uniós forrás jusson a kerületi lakások felújítására, és a Péterffy-kórház felújítására.

A VI. és a VII. kerületet magába foglaló körzetben így még négy ellenzéki jelölt van versenyben az előválasztáson: a DK-s Oláh Lajos, a jobbikos Beleznay Zsuzsanna, a momentumos Tompos András és a Mindenki Magyarországa Mozgalom által támogatott Almási-Kecskés Gusztáv.

A 2022-es országgyűlési választáson hat ellenzéki párt (a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd) közös listán, közös jelöltekkel fog indulni a Fidesz–KDNP ellen, előtte azonban még meg kell rendezniük az előválasztást, amely komoly politikai, szervezési és kommunikációs feladat elé állítja mindannyiukat. Erről itt írtunk részletesebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!