Akkor is megtartják a Fudan elleni tüntetést, ha már többen jelentkeznek, mint amennyi a korlátozások alatt lehetséges

2021. június 02. – 17:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Már több mint négyezren jelezték részvételi szándékukat a tervezett Diákváros nagy részét elfoglaló Fudan Egyetem ellen, amelyet a Kossuth téren tartanak szombaton. A koronavírus elleni korlátozások szerint azonban továbbra is érvényben van a rendelkezés, amely szerint a szabadtéren, mindenki által látogatható rendezvényeken legfeljebb ötszáz ember jelenhet meg. Ennél nagyobb rendezvényt csak akkor lehet megtartani, ha azon kizárólag védettséggel rendelkezők és kíséretükben 18 év alattiak jelennek meg.

A Mérce egykori alapító főszerkesztője, Jámbor András által szervezett tüntetésen felszólal többek között Karácsony Gergely főpolgármester, Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere.

Karácsony és Baranyi Krisztina két hete már elég határozott kijelentést tettek, miután Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel tárgyaltak a Fudan Egyetem beruházásról. Akkor arról beszéltek, hogy a megismert információk alapján azt „különösen nem támogatják”,

„és minden lehetséges jogi-politikai eszközt megragadunk, hogy a Diákváros megépüljön, a Fudan pedig ne”

– mondták.

A több mint 500 milliárd forintos kínai hitelből, kínai vállalatok, kínai munkaerő által felépítendő, vállaltan a Kínai Kommunista Párt ideológiáját követő egyetem létrehozása elleni tiltakozásul a ferencvárosi önkormányzat átnevezett több oda vezető utcát, utalva a kínai kommunista rezsim emberi jogi hiányosságaira. Így született meg

  • a Dalai Láma út,
  • az Ujgur Mártírok útja,
  • a Szabad Hongkong út és a
  • Hszie Si-kuang püspök út.

A kormány szerint egy vicc, provokáció Baranyiék utcaátnevézési akciója, erről készült videónkat itt tekintheti meg:

.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!