A Jobbik ismét egy DK-s mögé állt be az előválasztáson

2021. május 28. – 19:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Jobbik egy újabb DK-s jelölt mögé állt be az előválasztáson, ezúttal a Fejér megye 1-es választókörzetében induló Ráczné Földi Judit támogatását jelentette be Jakab Péter.

Jakab Facebook-posztja szerint Ráczné Földi Judit alulról indulva lett közgazdász, Székesfehérvár önkormányzati képviselője, „a korrupcióellenes harc egyik zászlóvivője. Harcosságára, kitartására és az emberek iránti alázatára szükség van ahhoz, hogy 2022-ben új korszakot nyissunk Magyarország történetében” – írta.

A Jobbik május közepén a szintén DK-s Varju László mögé állt be, aki 2018-ban megverte a Fidesz jelöltjét Budapest 11. számú választókörzetében. Szocialista jelöltet is támogat a Jobbik, Budapest 15. választókerületében ugyanis az MSZP-s Kunhalmi Ágnest támogatja a párt. A budapesti 18. választókörzetben pedig egy Momentumos jelöltet, Tóth Endrét támogatja Jakab pártja.

Az ellenzéki előválasztás menetrendje néhány hete lett hivatalos. Kiderült, hogy online is lehet majd szavazni, az egyéni jelöltekről pedig egy fordulóban dönthetnek a szavazók. Itt írtunk arról, hogy az ellenzék nagyágyúi messze elkerülik a fideszesnek hitt választókerületeket, itt pedig végigvettük, hogyan áll jelenleg az előválasztás előkészítése az egyes pártok szempontjából.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!