A Fudan Egyetem ellen tüntetnek június 5-én a Hősök terén

2021. május 23. – 19:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Június 5-re kormányellenes tüntetést hirdetett a Hősök terére Jámbor András és a Szikra Mozgalom.

Az esemény Facebook-leírása szerint a Fidesz-kormány elmúlt intézkedései közül is kiemelkedik a Diákváros ügye. „Ott tartunk, hogy a Fidesz a magyar diákok lakhatását és jövőjét árusítja ki azért, hogy a kínai diktatúra elitegyetemét hozhassa az országba” – írják, utalva a IX. kerületi Duna-partra tervezett Fudan Egyetemre.

A tüntetést már bejelentették a rendőrségnek. A szervezők azt kérik, hogy mindenki maszkban érkezzen a tüntetésre. „Az eseményre a napokban meghívjuk az ellenzéki pártokat és civil szervezeteket is, mi azt akarjuk, hogy közösen és sokan fejezzük ki együtt a véleményünk!” – áll az esemény leírásában.

A Mérce korábbi alapító-főszerkesztője, Jámbor András márciusban jelentette be, hogy indulni fog a Ferencváros és Józsefváros nagy részét magába foglaló 6. számú választókerület ellenzéki előválasztásán. A Szikra Mozgalom tagjai a 2019-es önkormányzati választásokon Baranyi Krisztina, Pikó András és Karácsony Gergely kampányát is segítették.

Az ötmillió beoltott elérésnek köszönhetően életben lépett a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának következő fokozata. Eszerint a szabadban tartott nagyobb (500 főt meghaladó résztvevő által látogatott) rendezvényeket a koronavírus ellen védettek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják. A szabadban tartott kisebb (500 résztvevőnél kevesebb fő) rendezvényeket pedig bárki szabadon látogathatja – írja a kormányzati tájékoztatóoldal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!