Török Gábor: Lánczi András többször is kiemelte Karácsony szerepét a Corvinus képzésének megerősödésében

2021. május 17. – 09:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt napokban Karácsony Economistnak adott interjújának reakciói tematizálták a hazai politikai közvéleményt, a kormányhoz közeli média testsúlyból és magasságból Karácsony Gergely angoltudására evezett át, a történet pedig megannyi reakciót hozott magával. Köztük volt Karácsony Gergely is, aki egyrészről elismerte, hogy Orbán jobban tud nála angolul, másrészről rövid önéletrajzi összefoglalót is írt Facebook-oldalára, hogy mankót nyújtson ezzel a kormányhoz közeli média feltárásaihoz. Ebben a következőket írta azokról az évekről, amikor a Corvinus Egyetem politikatudományi intézetében tanított:

„Látom, gondot okoz annak feldolgozása, hogy miként lehettem ilyen fiatalon adjunktus, hát nem is tudom, talán kérdezzék meg az általam egyébként sokra tartott Lánczi Andrást, aki kinevezett. Küldjek telefonszámot, vagy megvan?”

Erre nem kellett több, a Corvinus Egyetem rektora, a Fideszhez ezer szállal kötődő (jelenleg a Századvég elnöke) Lánczi András a Mandineren írt arról, hogy valóban ő alkalmazta Karácsonyt, de végül elbocsátotta, mert Karácsony nem fejezte be a doktoriját.

A történetet folytatva szólalt meg most Török Gábor politikai elemző is, aki szintén tanított a Corvinuson. Ahogy ő fogalmazott:

„Karácsony Gergely éppen azért kerülhetett a tanszékre, mert Lánczi Andrást kizárólag az vezette, hogy találjon egy alkalmas embert a módszertani tárgyak oktatására. Gergő ezt a feladatot sikeresen oldotta meg: a kurzusainak köszönhetően jelentősen emelkedett a hallgatók módszertani tudása, témavezetésével számos hallgató munkája nyert díjat azokban az években az országos tudományos diákköri versenyeken.”

Hozzátette:

„Lánczi András minden alkalommal korrekt módon kiemelte Gergő szerepét abban, hogy az országban a Corvinus lett a legerősebb a politikatudományi képzés módszertani megalapozottságban.”

Karácsony nemrég jelentette be, hogy indul az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként. A bejelentéshez készült videóban egyébként külön kitért az angoltudásával kapcsolatos megjegyzésekre is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!