Corvinus-rektor: Nagyon rossz az idegen nyelvek ismerete, Karácsony Gergely ennek kitűnő példája

2021. május 16. – 16:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megszólalt Lánczi András, a Corvinus Egyetem rektora is Karácsony Gergely angoltudásával és egyetemi éveivel kapcsolatban. Az elmúlt napokban Karácsony Economistnak adott interjújának reakciói tematizálták a hazai politikai közvéleményt, és fény derült arra, hogy a főpolgármester angoltudása nem éppen a legjobb. Még ő maga is elismerte, hogy Orbán Viktor jobban beszél nála angolul.

Az üggyel kapcsolatban megszólalt a CEU-n oktató Tóka Gábor, aki Karácsony egy korábbi angol nyelvű tanulmányát dícsérte, kitérve külön a nyelvi részre is. Most megszólalt Lánczi András, a Corvinus rektora is, akire Karácsony külön ki is tért egy posztban a témával kapcsolatban.

A Fideszhez ezer szállal kötődő (jelenleg a Századvég elnöke) Lánczi a Mandinerben írta le, hogy annak idején ő alkalmazta Karácsonyt a Politikatudományi Tanszéken a Corvinuson, de mivel nem fejezte be a doktoriját, később megszüntette a munkaviszonyát.

Ami ennél sokkal érdekesebb, az, ahogyan Lánczi látja a magyar nyelvoktatás helyzetét:

(…) a kommunista évek egyik máig érzékelhető hatása, hogy nagyon rossz még egyetemi szinten is az idegen nyelvek ismerete. Karácsony Gergely ennek kitűnő példája, de nincs egyedül. Ezt egykori angol nyelvtanárként és fordítóként is elég jól meg tudtam ítélni az elmúlt harminc évben. Nyelvvizsgával is lehet valaki megszólalásra képtelen idegen nyelven. Persze tudjuk, hogy ma már nem egy politikusnak a magyar helyesírás is gondot okoz. Kezdjük az alapoknál, különben az idegen nyelvekkel sem fog menni.

Karácsony egyébként nemrég jelentette be, hogy indul az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként. A bejelentéshez készült videóban egyébként külön kitért az angoltudásával kapcsolatos megjegyzésekre is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!