Karácsony: Voltak húzós estéink a koliban, Rogán Antal tudna mesélni róla

2021. május 14. – 13:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Hallom, beindult az unalomig ismert tempó” – írja Karácsony Gergely főpolgármester pénteki Facebook-posztjában. A Párbeszéd politikusa valószínűleg a kormánypárti médiában beindított hadjáratra utal, amiben azt pécézték ki, hogy Karácsony bevallotta: nem tud olyan jól angolul, mint Orbán.

„A lakájmédia kérdések, adatigénylések özönével árasztotta el eddigi életem különböző színtereit, hajrá, csinálják csak, dolgomnak érzem, hogy segítsem a tényfeltárást”

– kezdi élettörténetének felsorolását Karácsony, ahol az óvodás éveivel indítva mutatja be pályáját: „Úgy emlékszem, egyszer elvettem más homokozó lapátját, de már megbántam.”

Az általános iskola és a gimnázium után kitért az egyetemi tanulmányaira, és az ott megszerzett angol nyelvvizsgájára is, majd egy éles fordulattal behozta a képbe a magyar kormány propagandaminiszterét:

„Vidéki gyerek lévén a Ráday utcai kollégiumban laktam, és hát bevallom, voltak húzós estéink. Ha a lakájmédia tudni szeretné, milyen volt, talán megkérdezhetik a kollégiumi társaimat, például Rogán Antalt, szerintem megvan nekik a telefonszáma”

– írja a főpolgármester, utalva az éveire, amit a Széchenyi István Szakkollégiumban töltött. Rogán 1992-ben lett a szervezet tagja, majd 1995-től a szakkollégium nevelőtanára – míg Karácsony ugyanebben az évben lett SZISZ-es. Korábban Karácsony arról is beszélt még 2013-ban, sajnálja, hogy élete első személyiségi jogi perét Rogán ellen kell indítania, hiszen eddig a közös kollégiumi kapcsolatnak köszönhetően nagyon jó viszonyban voltak egymással.

Miután végzett az egyetemen, Karácsony a Corvinus Egyetem politikatudományi intézetében oktatott:

„Látom, gondot okoz annak feldolgozása, hogy miként lehettem ilyen fiatalon adjunktus, hát nem is tudom, talán kérdezzék meg az általam egyébként sokra tartott Lánczi Andrást, aki kinevezett. Küldjek telefonszámot, vagy megvan?”

A főpolgármester még azzal is büszkélkedik posztjában, hogy több egykori diákja ma a Miniszterelnökségen dolgozik. „Ami utána van, az ugyebár nyitott könyv. És még nincs vége” – zárja posztját Karácsony, amivel feltehetően arra utal, hogy a napokban bejelentheti indulását miniszterelnök-jelöltként az ellenzéki pártok előválasztásán.

A hat párt szempontjait az előválasztással kapcsolatban ebben a cikkben fejtettük ki, az ellenzéki könyöklés öt legfontosabb pontját pedig itt elemeztük. Rogán Antalról is készítettünk videót, Orbán Viktor nélkülözhetetlen minisztere viszont két hónapon keresztül bujkált a Telex stábja elől:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!