A Jobbik Márki-Zay Pétert támogatja a csongrádi előválasztáson

2021. május 3. – 11:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Jobbik Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét támogatja az előválasztáson Csongrád-Csanád megye 4-es számú választókörzetében – írja Facebook-oldalán Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

„Ahhoz, hogy 2022-ben legyőzzük a Fideszt, nem elég a pártok összefogása. Az emberek összefogására van szükség. Olyanokéra is, akik nem pártok tagjai, hanem civilek, lokálpatrióták, a közösségükért tenni akaró magyarok. A Jobbik számít a civilekre a kormányváltásban, ez pedig azt jelenti, hogy ők is számíthatnak ránk” – írta Jakab.

A Jobbik szerint ebben a körzetben Márki-Zay a legalkalmasabb civil jelölt, ezért támogatják őt. „Azt az embert, aki az összefogás fegyverével először győzte le a Fideszt, Hódmezővásárhely polgármestereként pedig iszonyatos kormányzati ellenszélben is állja a sarat.”

Jakab Péter múlt szombaton jelentette be, hogy Budapest 15. választókerületében a Jobbik a Kunhalmi Ágnest támogatja az előválasztáson. Mint írta, csak ott indítanak jobbikos jelöltet az előválasztáson, ahol úgy gondolják, hogy ők a legalkalmasabbak a Fidesz legyőzésére. Az MSZP cserébe a jobbikos Kálló Gergelyt támogatja a Fejér megye 4-es számú választókerületében, Dunaújvárosban és környékén.

A Jobbik korábban már két LMP-s jelölt, Csárdi Antal (Budapest 1. választókerület) és Demeter Márta (Budapest 6. választókerület) mögé is felsorakozott a fővárosban. Az LMP pedig Szilágyi György, jobbikos jelöltet támogatja Budapest 14-es számú választókerületében.

A 2022-es választások előtt összekovácsolódó, az előválasztás végén egy közös miniszterelnök-jelöltet és 106 egyéni jelöltet adó ellenzéki összefogásról itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!