Hat év letöltendő szabadságvesztésre ítélték az SZFE-maszkos nő támadóját

2021. április 23. – 13:55

frissítve

Hat év letöltendő szabadságvesztésre ítélték az SZFE-maszkos nő támadóját
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Minden vádpontban bűnösnek mondta ki első fokon a bíróság Ó. Bencét, azaz az SZFE-maszkot viselő nő támadóját, akit ezzel hat év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek, sőt csak a büntetés 2/3 részének letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra. A férfinek börtönben kell letöltenie büntetését, és a bírósági döntés értelmében a bűnügyi költséget is neki kell megfizetnie, jelentette a tárgyalásról helyszíni tudósítónk. A döntés nem jogerős.

Pénteken gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a 37 éves férfit, aki február végén a 151-es buszon késsel sebesített meg egy utast, mert a nő free SZFE-maszkot viselt. A támadásról készült felvétel egy részét a rendőrség korábban nyilvánosságra hozta, a pénteki tárgyaláson azonban teljes egészében levetítették a busz belső kamerájának felvételeit:

A közel tízperces videón az látszik, hogy először a férfi szólítja meg áldozatát, majd folyamatosan magyaráz valamit a nőnek, aki szinte mindvégig a telefonjával van elfoglalva, így az is teljesen váratlanul éri, hogy Ó. Bence egy késsel megpróbálja levágni a maszkját.

„A következő amit éreztem, egy ütés volt a bal arcomon. Oldalra fordultam és akkor láttam, hogy a kezében kés van, és akkor döbbentem rá, hogy megszúrt. Abban a pillanatban annyira megdöbbentem ezen, hogy a félelem elszállt belőlem”

– mondta a tárgyaláson a nő.

Az áldozat vallomása – Fotó: Huszti István / Telex
Az áldozat vallomása – Fotó: Huszti István / Telex

A többszörösen büntetett előéletű férfi ellen felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak, és súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt emeltek vádat, a bíróság péntek délután első fokon ítéletet hirdet majd.

A tárgyalásról szóló tudósításunkat később olvashatják itt, a Telexen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!