Bíróság előtt az SZFE-maszkot viselő nő késes támadója

2021. április 23. – 11:20

frissítve

Bíróság előtt az SZFE-maszkot viselő nő késes támadója
A bíróságon vezetik a támadót a tárgyalóterembe – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Befejezte a rendőrség a nyomozást az SZFE-maszkot viselő nő támadója ügyében. A férfit pénteken gyorsított eljárásban bíróság elé állítják az ügyészség döntése értelmében.

A vád ellene:

  • felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak (2-8 év a büntetési tétel)
  • és súlyos testi sértés bűntett kísérlete.

Mint megírtuk, február 25-én reggel a 151-es járatszámú buszon utazott egy nő, és a száját és orrát takaró Free SZFE-maszkot viselt. A nő a buszon egy ablak melletti helyre ült le.

A férfi odalépett a nőhöz, és megszólította azzal, hogy nem fél-e attól, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai és oktatói mellett kiálló maszkja miatt bajba kerülhet. Ezután szidalmazni kezdte a nőt, egyre fenyegetőbbé vált, majd közölte a sértettel, hogy szerencséje, hogy kamera van a buszon, különben megölné, valamint olyan kijelentéseket tett, hogy a leszállást követően megveri. A férfi mindeközben a zsebéből elővett egy kést, amivel végül az arcán megszúrta a sértettet.

A gyanúsított elmenekült, de néhány órán belül elfogták, később letartóztatták. A 37 éves férfi, Ó. Bence kihallgatásán úgy védekezett, hogy a nő fordult bele a késbe.

A férfinak nem ez az első büntetőügye. 2019. április 18-án az MSZP aláírásgyűjtő aktivistáira támadt rá a Móricz Zsigmond körtéren. Emiatt az ügyészség 2019 nyarán vádat emelt ellene, és indítványozták, hogy a bíróság végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje. Első fokon viszont pénzbüntetésre és közérdekű munka büntetésre ítélték. A döntés ellen az ügyészség fellebbezett, a másodfokú eljárás pedig még folyamatban van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!