Napsütéses szombaton jöhet a terasznyitás

2021. április 22. – 11:41

frissítve

Napsütéses szombaton jöhet a terasznyitás
Terasz a Margit híd budai hídfőjénél Budapesten a nyitás előtt, 2021. április 21-én – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Valószínűleg pénteken elérjük a 3,5 millió beoltottat, és ha így lesz, akkor szombaton kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, mondta Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

Orbán Viktor miniszterelnök április 14-én már előre bejelentette, hogy 3,5 millió beoltotthoz kötik a teraszok nyitását. A vendéglátóhelyeknek teraszdíjat most nem kell fizetnie. A 3,5 milliós küszöb elérése után a belügyminiszter határozatot hoz, és ezután történhet meg a nyitás. A teraszok Gulyás szerint fél 10-ig lehetnek majd nyitva, a kijárási korlátozás pedig egy órával kitolódik, 11-től lesz érvényes.

A budapesti vendéglátóhelyek szerdán már javában készültek a nyitásra. Sok helyen lehetett látni egymásra hordott székeket, kipakolt asztalokat, készülődő dolgozókat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton elég jó idő lesz. Eső nem várható, napsütésre van kilátás többnyire kevés gomolyfelhővel. Viszont szélre kell számítani. Azt írják, az északi, északnyugati szelet többfelé élénk lökések kísérik. Délután 11 – 18 fok várható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!