Átlépte a 20 ezret a járvány magyar áldozatainak a száma

2021. március 29. – 09:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt 24 órában regisztrált 189 halálos áldozattal együtt már 20 161-en haltak meg Magyarországon a koronavírussal összefüggésben, a húszezret március 29-án lépte át az áldozatok száma. A napi adatokról ebben a cikkünben írtunk bővebben.

Tavaly március elején mutatták ki az első koronavírus-fertőzöttet Magyarországon. Október közepén még az első ezer halottról írtunk, januárban már – tíz hónappal a járvány kezdete után – elérte a tízezret a koronavírussal is összefüggésbe hozható halálesetek száma. Az azóta eltelt bő két és fél hónap alatt ez a szám is megduplázódott. A járvány harmadik hulláma először március 18-án jutott el oda, hogy 200 fölé nőjön a napi halálos áldozatok száma.

Nemrég volt hír, hogy lakosságarányosan már a fertőzöttségben élen járó Egyesült Államokat is lehagytuk a halálozási statisztikában. Március 2-án Magyarország a kilencedik, míg az Egyesült Államok a 11. helyen állt az Our World in Data grafikonján az egymillió lakosra vetített halálozásokban. Jelenleg már harmadikok vagyunk. A listán csak San Marino, a világ legkisebb országainak egyike és Csehország előz meg bennünket, utánunk rögtön Montenegró, majd Belgium, aztán Szlovénia következik.

A velünk összemérhető lakosságszámú, 10,7 milliós Csehország 26 036 halottnál tart. A 11,6 milliós Belgium 22 897-nél. A magyarországihoz hasonlóan áll a halálos áldozatok száma jelenleg Romániában, ahol kétszer többen élnek, mint nálunk, de a 38 milliós Kanadában is.

Ausztriában, ahol 9 millióan élnek, 9256-an haltak meg eddig. Az 5 és fél milliós Szlovákiában, amely szintén viszonylag elöl van a szomorú listán, 9496-an, a 4 milliós Horvátországban 5893-an.

A járvány magyarországi alakulását, és az oltási program állását bemutató grafikonjainkat itt találja.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!