Lakosságarányosan már többen haltak meg Magyarországon, mint az Egyesült Államokban

2021. március 3. – 12:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt 24 órában a koronavírus 136 halálos áldozatát regisztrálták Magyarországon, amivel 15 324-re emelkedett a járvány miatt elhunytak száma az országban. Ez a szám várhatóan tovább fog emelkedni, csak az elmúlt napon 41-en kerültek lélegeztetőgépre, és már hatezernél is több embert kezelnek kórházban a betegséggel. A brit variáns miatt felfelé ível a harmadik hullám, amely során a fiatalok is jóval gyakrabban betegszenek meg.

A KSH adatai önmagukban is beszédesek a halálozási statisztikákat illetően, de világ az országai között nem helyezik el sehol Magyarországot – nem úgy az Our World in Data grafikonja, ami alapján a 444.hu megírta, hogy lakosságarányosan már a fertőzöttségben élen járó Egyesült Államokat is lehagytuk a halálozási statisztikában.

Az aktuális adatok alapján március 2-án Magyarország a kilencedik, míg az Egyesült Államok a 11. helyen állt az egymillió lakosra vetített halálozásokban. Míg Magyarországon 1572 áldozat jut ennyi lakosra, addig az Egyesült Államokban 1560. A lakosságarányos halálozásban San Marino, a világ legkisebb országainak egyike, Csehország és Belgium vezeti a szomorú listát. Nagyon hasonló eredményeket mutat a Worldometer listája is: ott Magyarország a 11., az Egyesült Államok a 10. Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy ez egy pillanatnyi képet mutat, és akár napokon belül is változhat a helyzet.

Mindeközben a fertőzöttek arányában jelentős különbség van Magyarország és az Egyesült Államok között, ami azt is mutathatja, hogy az Egyesült Államokban sokkal jobban tesztelnek, de akár azt is, hogy Magyarországon nagyobb arányban végződik halállal a fertőzés.

Fotó: Our World in Data
Fotó: Our World in Data

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!