Budai Gyula: A TASZ-t oltsák utoljára

2021. március 26. – 18:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy levelet kapott a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) civil szervezettől (akiket Kocsis az álcivil egylet jelzővel illet). A TASZ az összes parlamenti frakcióvezetőnek azt javasolta, hogy a hátrányosabb helyzetben lévők kapjanak nagyobb figyelmet az oltási rendben.

Kocsis szerint ez egy alapvetően elfogadható kérés, kiemelte, hogy a levél 7. oldalán a TASZ az egészségügyi dolgozók, a nagyobb kockázatnak kitett személyek és szegénytelepek lakói után a migránsokat is megemlíti mint olyan csoportot, amelyeknek elsőbbséget kellene élvezniük az oltási sorrendben.

Kocsis értelmezése szerint „a járvány kellős közepén még Soros Gyuri bácsi is leoldja a láncot az itteni embereiről. Az a javaslatuk, hogy a migránsok kerüljenek a magyarok elé az oltási rendben” – írta. A bejegyzés alatt megjelent a Fidesz másik ismert politikusa, Budai Gyula is, aki a következő hozzászólással járult hozzá az eszmecseréhez:

„TASZ-t oltsák utoljára !”

Budai Gyula az elmúlt időszakban meglehetősen aktív a közösségi médiában. Januárban azt javasolta Fekete-Győr Andrásnak és a Momentumnak, hogy „Jó lenne, ha egy kicsit kussolnának”, majd egy fogathajtó versenyre hívta ki Fekete-Győrt. Néhány héttel később buta libának nevezte Kunhalmi Ágnest, az MSZP társelnökét.

A TASZ szerint a levelükben az ENSZ Gazdasági, szociális és kulturális jogok Bizottságának 2020. november 27-i állásfoglalását idézték, amelyben a világszervezet arra hívja fel az államok figyelmét, hogy garantálniuk kell az oltás elérhetőségét a marginalizált csoportok számára, amelyek körében nagy a vírus terjedésének veszélye.

„Azokban az államokban, ahol menedékkérők nagyobb számban, zsúfolt táborokban tartózkodnak, felmerül ilyen kockázat. A mi ajánláscsomagunk azonban a Magyarországon legkiszolgáltatottabb, mélyszegénységben élő emberekről szólt. A javaslataink között szerepel egyébként, hogy az állam nyújtson krízistámogatást az érintett önkormányzatoknak, amiből rászoruló lakosaikat segíthetik, a szegregátumokban élőket tájékoztassák közérthetően, hogy miként juthatnak oltáshoz, és támogassák a foglalkoztatást is” – írta a TASZ.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!