Fekete-Győr kihívta egy szigetkörre a „keménykedő fideszes csinovnyikokat”, Budai Gyula inkább fogathajtó versenyt tartana

2021. január 17. – 10:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Azok után, hogy Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője bekussoltatta a Momentum elnökét, Fekete-Győr András a Facebookon tett közzé egy kihívást.

„Két nap alatt a második fideszes csinovnyik próbál keménykedni velem, miután világossá tettem, hogy Orbán Gáspár brit elitképzését nehogy már mi, tisztességes magyarok fizessük a dúsgazdag édesapja helyett” – írta az elsőként a Telexen megjelent információra hivatkozva.

„Tessék velem jönni valamelyik nap egy szigetkörre – de aztán aki lemarad, az egy hónapig önkéntes munkát végez. Áll az alku, Szilárd, Gyula?”

– írta Fekete-Győr András.

Budai szombati posztjában hosszasan értekezik a katonai élet szépségeiről, megkérdőjelezve, hogy Momentum politikusai tudják-e, mit jelent a katonai hivatástudat és a hazaszeretet.

Korábban pedig Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára ajánlotta fel Fekete-Győrnek, hogy legyen a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses vagy önkéntes tartalékos katonája.

Frissítés: Vasárnap délután Budai válasza is befutott a Facebookon.

„Te, András” – szólítja meg a bejegyzés elején Fekete-Győrt, majd felteszi a kérdést, hogy a szigetkörnek „mi köze van a katonai alapkiképzéshez”?

Budai személy szerint a lovassportban érzi otthon magát, így aztán

„az én ajánlatom – ha versenyezni vagy erőt összemérni szeretnél – egy kettes fogathajtó verseny. Tudod, ez egy hagyományőrző magyar sport!”

Azt vasárnap délután még nem lehet tudni, Fekete-Győr elfogadja-e a kihívást, mindenesetre feltételezhetően folytatódni fog az adok-kapok a két politikus között.

A Sandhurst brit katonai elitakadémiáról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!