Jakab Péter: Nem én csináltam kampányt a parizerből, hanem a Fidesz

2021. március 23. – 22:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Jobbik elnöke, Jakab Péter volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának kedd esti vendége. Az interjú elején kijelentette:

nem ő csinált kampányt a parizerből, hanem a Fidesz.

„Én csak megmutattam az embereknek, hogy aznap mit ebédeltem” – utalt arra a fényképére, ami valósággal „felrobbantotta” a közösségi oldalát.

Jakab reagált Vona Gábor, a párt korábbi elnökének hét elején tett kritikájára is. Vona hétfőn azt nyilatkozta, hogy a Jobbikban „politikai víziótlanság és parizerkampány uralkodik, ami lehet, hogy rövid távon népszerűséget hoz, de hosszú távon sem a Jobbik, sem az ország javát nem szolgálja”.

Keserű ember keserű szavai

– válaszolta Jakab, aki szerint Vonának megvolt a lehetősége, hogy 2018-ban kormányt váltson, de ez nem sikerült neki az összefogás hiánya miatt.

Jakab szerint az is bizonyítja, hogy a Jobbik nem egy kiüresedett párt, hogy jelenleg is háromezer új tag várja a felvételét, és közvélemény-kutatásokra hivatkozva azt is hozzátette, hogy a Jobbik az elmúlt negyedév alatt a bizonytalan választók közül 250 ezer új szavazót tudott megszólítani.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke – Fotó: Huszti István / Telex
Jakab Péter, a Jobbik elnöke – Fotó: Huszti István / Telex

A műsorban szóba került a Jobbik esetleges csatlakozása az Európai Néppáthoz (EPP). Erről Jakab azt mondta, a háttérben már zajlik az a diplomáciai munka, hogy a pártja csatlakozni tudjon ahhoz az EPP-hez, amelyet nemrég hagytak el a Fidesz képviselői. A tárgyalásokról annyit árult el, hogy abban nagy szerepe van Gyöngyösi Mártonnak, a Jobbik európai parlamenti képviselőjének.

A Jobbik elnöke elárulta, hogy a 2022-es országgyűlési választáson szeretne egyéni jelöltként indulni Miskolcon. A Závecz Reserach márciusi felmérése szerint Jakab a legnépszerűbb az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!