Apokaliptikus pornót hozhat a következő választás Vona Gábor szerint

2021. március 22. – 08:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Ha most kellene fogadnom, nem mondanám azt, hogy kormányváltás lesz. Nem azért, mert nem akarok kormányváltást, hanem még nem látom az ellenzéket erre képesnek” – mondta Vona Gábor az ATV-hez tartozó Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában.

A Jobbik korábbi pártelnöke arról is beszélt, hogy

  • szerinte ma a Fideszen kívül csak a DK működik „politikai pártként”, ő úgy látja, a DK tudatosságában „hosszú évek munkája érett be most”;
  • nő a Jobbik és Jakab Péter népszerűsége is, márpedig a politikában a számok magukért beszélnek, ha nő a népszerűség, akkor nem kell magyarázkodni;
  • szerinte ugyanakkor az egykori pártjában most egy politikai víziótlanság és „parizerkampány” uralkodik, ami lehet, hogy rövid távon népszerűséget hoz, de hosszú távon sem a Jobbik, sem az ország javát nem szolgálja.

Vona Gábor szerint a parizer a szegénység szimbóluma, és aki ezzel kampányol, az a „magyar társadalom egzisztenciális dühét lovagolja meg”, amivel azonban nem lehet elkötelezett szavazóbázist építeni.

A műsorban elhangzottak alapján Vona a 2022-es választásokon „apokaliptikus pornót” vár, ahol a kampányban a halál és a szex lesz a téma. Úgy véli, már most látszik, hogy az összes párt erre készül, és a kampánycsapatok már megkezdték az ilyen típusú tartalmak betárazását.

Saját magát egy olyan „kormányváltást vágyó magyar állampolgár”-ként azonosítja, akit jelenleg nem szólít meg az ellenzék.

Vona nem érzi, hogy lenne olyan politikai erő, amely őt képviseli, de azt is mondta: számára már az is elég lenne, ha az ellenzéknek egy olyan közös miniszterelnök-jelöltje lenne, aki „a társadalom egységesítésének a szándékával lépne fel”. Erre a potenciális ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül Karácsony Gergelyt (aki egyelőre nem jelentette be, hogy elindulna az előválasztáson) és a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjeként versenybe szálló Márki-Zay Pétert látja alkalmasnak.

Arról, hogy a közös ellenzéki lista miniszterelnök-jelöltségi versenyében hogyan alakul mostanában a potenciális jelöltek népszerűsége, ebben a cikkünkben írtunk részletesen >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!