Rogán Antal új feleségének családja már a telefont sem veszi fel azoknak, akiktől 1,6 milliárdért földet vásároltak volna

2021. március 17. – 20:17

frissítve

Rogán Antal új feleségének családja már a telefont sem veszi fel azoknak, akiktől 1,6 milliárdért földet vásároltak volna
Mezőgazdasági terület Lénárddaróc és Csokvaomány határán – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Nem próbálkozik többet az értékesítéssel, és megtartja a földeket annak az óriási Borsod megyei földbirtoknak az egyik Amerikában élő idős tulajdonosa, amelyet Rogán Antal új feleségének családja és két üzlettársa készült megvásárolni, írja a Hvg.hu.

Barna Izabella a lapnak arról beszélt, hogy tulajdonostársaival nem terveznek – a kormányhivatal által kifogásolt formai hibákat kijavítva – új szerződést kötni az Obrusánszki családdal és két vevőtársukkal. Ezt egyébként, ha akarnák sem tudnák megtenni,

Obrusánszkiék ugyanis egy hónapja fel sem veszik nekik a telefont, sőt, állítása szerint a 23 oldalas adásvételi szerződést összeállító ózdi ügyvédet sem fizették ki.

Az idős nő szerint Rogán Antal feleségének családja akkor sem kereste őket, amikor a kormányhivatal egy hónapja megtagadta a szerződés jóváhagyását.

A kabinetminiszter a földvásárlási ügyből kinőtt minibotrányt először úgy akarta csillapítani, hogy tíz nap hallgatás utána a Magyar Nemzetnek nyilatkozott arról, hogy az egész csak egy „hazugságokon alapuló gyűlöletkampány”, Rogán (Obrusánszki) Barbara nem vett fel hitelt, és a tulajdonába sem kerültek földek.

Két nappal később – ismét a Magyar Nemzet – lehozott egy dokumentumot, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal ügyintézője állított ki, és azt rögzítette, hogy a szóban forgó földvásárlási ügylet nem ment át az engedélyezésen, a felek között megkötött adásvételi szerződés jóváhagyását a hivatal megtagadta. A hirtelen semmivé lett hatalmas telekvásárlás hátterét itt írtuk meg.

A tulajdonosok az elutasításról állítólag csak az ügyvédtől értesültek, ahogyan arról is, hogy a kormányhivatal néhány, helyrajzi számot és tulajdoni arányokat érintő pontatlanság mellett azért dobta vissza az ügyletet, mert Obrusánszki Barbara édesanyjának egy korábbi, már nem érvényes igazolványszáma szerepelt a dokumentumon.

A földvásárlás előzményeiről Barna Izabella azt mondta, hogy Obrusánszki Zsoltot több mint húsz éve ismerik, és a férfi az elmúlt években többször is érdeklődött náluk, hogy eladók-e a földjeik, de azokat soha nem maga vette volna meg, ő csak az összekötő lett volna. Az Amerikában élő nő és tulajdonostársai ezért „kicsit meglepődtek”, amikor Obrusánszki tavaly ősszel közölte, hogy ő maga szeretné megvenni a földeket.

Azt, hogy Rogán apósának honnan lett volna pénze az 1,6 milliárdos földvásárlásra, a tulajdonosok nem firtatták, a botrány kipattanásáig pedig nem is tudtak arról, hogy Obrusánszki Zsolt lánya Rogán Antal felesége lett.

A vevőjelöltek közül Barna Izabelláék egyedül Farkas Zsigmondot érték el, ő viszont elállt a vásárlástól, bérelni szerette volna a földeket, ebbe viszont a tulajdonosok nem mentek bele, így várhatóan a föld eddigi bérlőjének bérleti szerződését hosszabbítják meg, de nincs kizárva, hogy másokat is bevonnak, mert Barna Izabella szerint új érdeklődők is jelentkeztek.

A lap munkatársa kereste az ózdi ügyvédet is, de Mustos Lajos a titoktartásra hivatkozva a szerződés tartalmáról, és az adásvétellel kapcsolatos egyéb körülményekről sem nyilatkozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!