Tiltakoznak a könyvelők, mert a bértámogatásokat sem tudják intézni, ha be kell zárniuk

2021. március 5. – 19:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tiltakozik a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete, mert a hétfőn életbe lépő szigorításokat részletező kormányrendelet értelmében a könyvelőirodáknak be kell zárniuk, mivel nem szerepelnek a kivételek között, illetve az egyéni könyvelők és a bérszámfejtők sem fogadhatnak ügyfeleket.

Ez azért is probléma a szervezet szerint, mert a bértámogatások ügyintézéséhez még mindig szükség lehet személyes ügyintézésre, nincs automatizálva a folyamat, és kormányhivatalonként is nagyon eltérő bürokratikus igényeket kell kiszolgálniuk. Azt követelik a kormánytól, hogy a számviteli, adózási tevékenységek céljából történő ügyfélfogadás ne legyen tiltott, illetve a könyvelőirodáknak ne kelljen bezárnia.

A szigorítások részleteit tartalmazó kormányrendelet péntek délután jelent meg a Magyar Közlönyben; hogy pontosan mi lesz nyitva hétfőtől és mi nem, azt ebben a cikkben tudja elolvasni. A bértámogatásokkal kapcsolatos problémákról pedig többek között itt írtunk részletesen.

Február végén jelentette be a kormány, hogy márciusra meghosszabbítja a bértámogatási rendszert a nehéz helyzetbe került szektorokban. Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón arról beszélt, hogy azokra a területekre is kiterjesztik a bértámogatást, amelyeket hétfőtől kell bezárni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!