Ugyanabba a cellába került M. Richárd és a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt R. Szilveszter

2021. március 4. – 07:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közös cellában raboskodik a Dózsa György úti halálos baleset miatt ismertté vált M. Richárd és R. Szilveszter, akit a soroksári futónő, Kardosné Gyurik Krisztina 2013-as meggyilkolásával vádolnak – írja a Blikk.

„Telefonon beszéltem ügyfelemmel, aki örömmel újságolta, hogy kivel van egy cellában. Állítása szerint teljesen normális a viszonyuk, sőt, az is kiderült, több közös ismerősük is van. Szilveszter különben sem egy balhés rab, ameddig nem volt együtt a mostani cellatársával, a fal felé fordulva krimiket olvasott. Még az udvarra sem akart kimenni, annyira elvolt a maga világában”

– nyilatkozta a lapnak dr. Lichy József, R. Szilveszter ügyvédje.

M. Richárdot januárban tartóztatták le újra. Az ügyészség azután indítványozta – sokadszorra – a 43 éves férfi letartóztatását, hogy M. Richárd szilveszterkor a belvárosi éttermében bulit tartott, ahol – a gyanú szerint – nemcsak terítette, hanem használta is a kábítószert.

A Dózsa György úti balesetként ismert ügy elsőrendű vádlottját tavaly szeptemberben első fokon négy év fogházbüntetésre ítélték, és végleg eltiltották a járművezetéstől. Bár az ügyész a tárgyalás végén indítványozta, hogy tartsák fenn a férfi bűnügyi felügyeletét, a bíró elutasította azt. Később jogosítvány nélkül is vezetett és egy edzőteremben is gyúrt.

Később kiderült az is, hogy tavaly novemberben kötelesség megszegésére és hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés, közokirat-hamisítás és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt emelt vádat ellene a Központi Nyomozó Főügyészség, amiért korábban egy nagyobb összeg fejében akarta visszaszerezni bevont jogosítványát, majd egy újabb nagyobb összegért, 600 000 forintért számára kedvezően akarta befolyásolni a Dózsa György úti baleset miatt indult büntetőeljárást.

R. Szilveszter, akit a soroksári futónő meggyilkolásával vádolnak, 2018 őszén lett a 2013-as ügy gyanúsítottja, korábban a rendőrség már ötmillió forintos nyomravezetői díjat is kitűzött. A hatóságok szeptemberben azt közölték, hogy a bűncselekménynek új gyanúsítottja van, egy börtönben ülő akkor 40 éves férfi, aki vallomást nem tett, csak annyit mondott, látta, hogy a nőt egy férfi bántalmazza, odament közbeavatkozni, így kerülhetett rá a DNS-e az áldozatra. Az eset 2019 őszén került a bíróság elé. Az előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte be bűnösségét. A koronavírus-járvány miatt a tárgyalások egy évvel később, 2020 szeptemberében folytatódtak. Az ügyészség életfogytiglant kér a vádlottra, az ügy még azóta sem zárult le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!