Ügyészség: M. Richárdnál kábítószert találtak szilveszterkor, amiből fogyasztott is

2021. január 04. – 16:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Dózsa György úti baleset elsőrendű vádlottját, azaz M. Richárdot még december 18-án helyezte bűnügyi felügyelet alá a Fővárosi Törvényszék, miután a férfi október 7-én jogosítvány nélkül vezetett. M. Richárd ellen ugyanis akkor is „bírósági eljárás volt folyamatban, amelynek jogerős ítéletéig bevonták a vezetői engedélyét”. Két hónappal később, december 2-án pedig a védelmi intézkedés megszegése miatt tettek ellene is feljelentést, mert egy újpesti edzőteremben gyúrt.

A Fővárosi Főügyészség most újabb közleményt adott ki, amiben azt írják, hogy ismét indítványozták M. Richárd letartóztatását, mivel „a megalapozott gyanú szerint

a férfi 2020. december 31-én többféle kábítószert szerzett meg és fogyasztott. A nyomozó hatóság kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki”.

Az ügyészség szerint ez arra enged következtetni, hogy „a vádlott szándékosan és kitartóan semmibe veszi a jogszabályokat, ettől a büntetőeljárás ténye és az enyhébb kényszerintézkedés sem tartja vissza”.

Az ATV-nek a BRFK korábban azt írta, hogy szilveszterkor bezárattak egy belvárosi vendéglátóhelyet, és 10 embert – 3 nőt és 7 férfit – előállítottak kábítószer-fogyasztás illetve birtoklás miatt.

M. Richárdot október 1-jén első fokon négy év fogházbüntetésre ítélték, és végleg eltiltották a járművezetéstől, miután a bíróság bűnösnek mondta ki a Dózsa György úti balesetként ismert ügyben.

A férfi ellen egyébként korábban vesztegetés miatt is eljárás indult, ebben az ügyben tavaly novemberben emeltek vádat ellene.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass