M. Richárd egy edzőteremben gyúrogatott, ami a járvány miatt nyitva sem lehetett volna

2020. december 4. – 09:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bár a járványügyi szabályok miatt nem lehetett volna nyitva egy újpesti edzőterem, december 2-án a Dózsa György úti baleset egyik gyanúsítottja, M. Richárd mégis ott edzett, írja a Bors.

A rendőrség megerősítette a lapnak, hogy december 2-án este a járványügyi szabályok megsértése miatt intézkedtek egy újpesti edzőteremben, ahol a Dózsa György úti baleset egyik érintettje is jelen volt. A teremben tartózkodó hét ember ellen a rendőrök védelmi intézkedés megszegése miatt feljelentést tettek, egyikük a fitneszterem alkalmazottja volt.

A konditeremre egyébként a lap szerint egy cetli van kiragasztva, ezzel a felirattal: „a legújabb kormányrendelet szerint november 11-től az edzőterem előreláthatólag 30 napig zárva tart”.

M. Richárd letartóztatását épp a napokban indítványozta az ügyészség, miután a bíróság ezt egyszer már elutasította, és a bűnügyi felügyeletét is megszüntette a vádlottnak. A kecskeméti maffiaper volt vádlottja 2017. május 15-én 135-140 km/órás sebességgel csapódott bele Mercedesével egy kanyarodó Citroënbe a Dózsa György úton. A balesetet csak a két sofőr élte túl, a Citroën utasai, egy 23 és egy 37 éves férfi meghaltak. Az már a baleset másnapján kiderült, hogy M. Richárd jogosítvány nélkül vezetett, szervezetéből pedig kokainszármazékot mutattak ki, de a szakértők szerint a kábítószer már nem befolyásolta beszámítási képességeit. Az ügyészség mindkét sofőr ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat, de az ügy azóta is húzódik.

Közben vesztegetéssel is vádolják, mert miután 2016-ban bevonták a jogosítványát, de a vád szerint vizsgázni nem akart, így megkeresett valakit, hogy soron kívül szerezze vissza azt, pénzért.

Idén októberben pedig – továbbra is jogosítvány nélkül – egy Mercedesszel hajtott a Váci úton.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!