M. Richárdot nem zavarja, hogy nincs jogosítványa, egy Mercedesszel hajtott a Váci úton

2020. október 12. – 08:51

M. Richárdot nem zavarja, hogy nincs jogosítványa, egy Mercedesszel hajtott a Váci úton

Másolás

Vágólapra másolva

Szűk két hete, szeptember utolsó napján írtuk meg, hogy első fokon 4 év letöltendő fogházbüntetésre ítélte és végleg eltiltotta a járművezetéstől a Pesti Központi Kerületi Bíróság a Dózsa György úti halálos baleset elsőrendű vádlottját, M. Richárdot. A férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásában és – egy 2015-ös ügy kapcsán – garázdaság vétségében, valamint könnyű testi sértés bűntettében is bűnösnek találták.

Ám úgy tűnik, hiába nem rendelkezik jogosítvánnyal, nem akadályozza meg abban hogy vezessen: a Bors egyik olvasója fotózta le M. Richárdot múlt szerdán, amint egy német rendszámú Mercedest vezet, pontosabban, éppen a rendőrök állítják meg közúti ellenőrzés miatt a Váci úton. A lap olvasója azt látta, amint igazoltatás után az autót lezárja, majd gyalog távozik.

A lap megkereste a rendőrséget is, ahonnan a következő válasz érkezett: „október 7-én 22 óra 30 perckor közúti ellenőrzés során igazoltattak egy 43 éves férfit, aki azt mondta a rendőröknek, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel, amit a rendőrök leellenőriztek, és kiderült, hogy a férfi ellen bírósági eljárás van folyamatban, amelynek jogerős ítéletéig bevonták a vezetői engedélyét”.

A vádirat szerint 2017. május 15-én M. Richárd jogosítvány nélkül, a megengedett 50 km/órás sebességet jelentősen túllépve, 130 km/órás sebességgel haladt a XIII. kerületi Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés irányába.

A Vágány utca felől érkező Citroën – amelynek sofőrje a harmadrendű vádlott – a lámpa zöld jelzése után a Dózsa György útról egy lendületes gyorsítással akart balra kanyarodni, a Kassák Lajos utcába. A kanyar szabályos ívét azonban levágta, hogy mielőbb be tudja fejezni a manővert, és így ne akadályozza a szembejövőket. A nagy sebességgel közeledő Mercedest azonban nem vette észre, így az nagy erővel csapódott neki a kanyarodó Citroënnek. A balesetben a kanyarodó autó két utasa, egy 23 és egy 37 éves férfi, meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek.

(Fotó: Bődey János / Telex)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!