Gulyás Gergely: Gyurcsány Ferenc a cigis ávós szerepét osztotta Karácsony Gergelyre

2021. március 1. – 07:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A miniszter visszaüzent az oltási feladatokért jelentkező főpolgármesternek. Mint jelezte, Karácsony egy gyékényen árul Gyurcsánnyal.

Amint arra számítani lehetett, a kormányzat nem hagyta szó nélkül Karácsony Gergely vasárnapi

„Adják ide azt a másfél millió vakcinát, és mi beoltjuk Budapestet”

mottójú enciklikáját (bocsánat, Facebook-bejegyzését.)

A nyílt levélre Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter reagált, mégpedig a

„Gyurcsány és Karácsony vakcinaügyben tisztességtelen politikát folytat”

kezdetű episztolában (FB-bejegyzésben).

Gulyás Gergely írásában megállapítja, hogy a Demokratikus Koalíció és a főpolgármester oltásügyben szándékosan megtéveszti az embereket, amit a baloldali lakájmédia készséggel és kritikátlanul kiszolgál.

Gulyás ügyesen egyszerre szúr oda Németországnak és Brüsszelnek, amikor azt írja.

„Még a Brüsszelt szinte soha nem kritizáló német kormánypártok szerint is az Európai Bizottság elrontotta a vakcinabeszerzést, ezért áll Európa rosszabbul, mint az Egyesült Államok, Anglia, Izrael vagy Szerbia.”

Miután a miniszter ilyen formán felállította a New York–Tel-Aviv–London– Belgrád-tengelyt, elárulja, hogy Magyarország a péntek este engedélyezett Janssen vakcinát is beleszámítva több mint 12 millió ember oltásához elegendő vakcinát kötött le az uniós beszerzésből, ami másfélszer több mint hazánk teljes lakossága.

Ha bárki attól tartana, hogy vészesen felgyorsult a demográfiai mélyrepülésünk, nem, a miniszter vélhetően az oltással megcélzott felnőtt lakosság számából indulhatott ki.

A legfontosabb további megállapítások:

  • Gyurcsány és Karácsony egy gyékényen árul.
  • A DK és a főpolgármester nyilatkozata megtévesztő és tisztességtelen.
  • A baloldal oltásellenes.
  • Eddig Gyurcsány Ferencék úgy próbáltak ártani az országnak, hogy bizalmatlanságot igyekeztek kelteni a magyar hatóságok által engedélyezett, világszerte több millió embernek védettséget nyújtó orosz és kínai vakcinákkal szemben. A főpolgármester pedig vagy csak decemberben kezdené meg az oltást, vagy tudatosan akarja becsapni az embereket a vakcinabeszerzésekről.
  • Abban érdekeltek, hogy a járvány elhúzódásából politikai tőkét kovácsoljanak. Úgy látszik, mégis azt a stratégiát követik, amit Krekó Péter, a baloldal vezető politikai elemzője januárban kikotyogott Brüsszelben – ezzel kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy Krekó korábban pert nyert a Magyar Nemzet ellen, miután a lap egy korábbi nyilatkozatát tévesen úgy interpretálta, hogy oltásellenes kampányra buzdítja az ellenzéki pártokat.
  • Bár Gyurcsány Karácsony Gergelyre a cigis ávós szerepét osztotta, most mégis botot ragadott. Legalább arra az időre érdemes lenne letenni, amíg az ország erejét megfeszítve küzd a járvány ellen.

Már lapunk is foglalkozott azzal (sőt, e pillanatban, vagyis március elsején reggel éppen vezető helyen is e jelenségről írunk), hogy a kormánypárt miként köti össze nagyipari mértékben a teljes ellenzéki összefogást Gyurcsány Ferenc személyével. Karácsony és Gyurcsány közös gondolkodása és fellépése úgy sejlik végig az miniszteri bejegyzésen, mintha az elválaszthatatlan Lolka és Bolka vagy Stan és Pan kettőseként kellene az „oltásellenes” Csány és Csony mesterkedéseire tekintenünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!