Karácsony: Adják ide a vakcinát, és beoltjuk Budapestet

2021. február 28. – 19:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Adják ide azt a másfél millió vakcinát, és mi beoltjuk Budapestet.”

Ezzel az idézettel jelent meg Karácsony Gergely üzenete vasárnap a főpolgármester Facebook-oldalán. Karácsony azt követeli, hogy a kormány hívja le a teljes keretet a bizonyítottan hatásos Moderna-vakcinából, és adja át a szükséges mennyiséget Budapestnek. A politikus szerint „alighanem készen áll erre a nagyvárosi önkormányzatok többsége is.”

A kormány azért nem hívta le a teljes Moderna-adagot, ami lakosságarányosan járna Magyarországnak az uniós beszerzésből, mert azt mondják, drága, miközben pont ugyanazt tudja, mint a Pfizer.

Karácsony kritizálta a kormány késlekedését, és azt sürgette, hogy az oltási folyamat felgyorsítása érdekében vonják be az önkormányzatokat. A tesztkapacitás növelését is javasolta, valamint azt, hogy a kormány függessze fel az orvosok jogállasának megváltoztatását. „Semmiféle bizonytalanság, semmiféle zavar nem megengedhető most, amikor az egészségügy várhatóan még az eddigieknél is komolyabb terhelés elé néz” – fogalmazott.

A poszt végén Karácsony arra tér ki, hogy miután több iparágban a tartalékaik végső kimerüléséről számolnak be a vállalkozások, és a korlátozások feloldása még hetekig nem várható, a kormánynak „új, célzott, gyors és mindenfajta politikai megkülönböztetéstől mentes támogatási formákat kell kidolgoznia. És nem is kell föltalálnia semmit, csak azokat a bértámogatási formákat, munkanélküli támogatásokat kell bevezetnie, amelyeket szerte Európában megléptek már a kormányok, de a magyar kormány még mindig adós ezekkel.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!