Pert nyert Krekó Péter a Magyar Nemzet lejárató cikke miatt

2021. február 19. – 10:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Helyreigazítást kell közölnie a Magyar Nemzetnek azért, mert a Political Capital vezetőjének, Krekó Péternek egy Politicóban megjelent nyilatkozatáról eltorzítva számolt be. A Fővárosi Törvényszéken megszületett elsőfokú ítéletről a Political Capital adott ki közleményt.

Mint ismert, a politikai elemző a Politicónak nyilatkozva azt mondta: „Az emberek oltási hajlandóságának aláásása politikai következményekkel járhat Orbán Viktorra nézve.” A december 26-án megjelent írást a Magyar Nemzet a december 29-i számában úgy interpretálta: Krekó Péter azt javasolta, hogy az ellenzéki pártok indítsanak oltásellenes kampányt. Ezután a félreértelmezett mondatot felkapta a kormánypárti sajtó, Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája például „az elmúlt évtizedek legnagyobb gazemberségének nevezte” a politikai elemző szavait. Bayert, ahogy Menczer Tamás külügyi szóvivőt is, Krekó feljelentette rágalmazás miatt.

A helyreigazítási perben meghozott elsőfokú ítélet alapján a kormánypárti lap „azt a valós tényt, hogy Krekó Péter politikai elemzőként nyilatkozott a Politico című lapnak a koronavírus-járvány, valamint a járvány elleni oltásba vetett alacsony bizalmi szint lehetséges politikai következményeiről, a cikk és a nyilatkozat lényeges elemeinek eltorzításával és elhallgatásával” abban a hamis színben tüntette fel, hogy „Krekó Péter a baloldali pártok számára azt a stratégiát javasolja a választásokra, hogy kezdjenek oltásellenes kampányba”. Az ítélet szerint a helyreigazításban közzé kell tenni azt is, hogy a cikkben „a baloldali kampány és annak stratégiája szóba sem kerül”, Krekó a nyilatkozatában csak a kormányt kritizálta, mert az szerinte a hivatalos uniós oltás népszerűségét is aláásta az orosz vakcina propagálásával.

A perben a PC közleménye szerint a Magyar Nemzet védekezést nem terjesztett elő, a lap jogi képviselője meg sem jelent a tárgyaláson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!