Nem az ügyvédi felszólítás miatt törölte a képviselő Rogán Barbara fotóját

2021. február 5. – 16:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Alig pár órával azután, hogy megosztott Varga-Damm Andrea független országgyűlési képviselő egy fényképet Rogán Antal új feleségéről Facebookon, ügyvédi felszólítást kapott, hogy haladéktalanul törölje a bejegyzést, mert sérti a nő személyiségi jogait. Ám a képviselő az elmondása szerint nem a felszólítás, hanem a mocskos kommentek áradata miatt döntött a fotó eltávolítása mellett.

A szóban forgó fotót csütörtök délelőtt tette közzé Varga-Damm Andrea, miután megírtuk, hogy Rogán Antal felesége 1,5 milliárd forintos hitelt kapott az állami tulajdonú Budapest Banktól egy földvásárláshoz. A volt jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő arra biztatta követőit, hogy kérdezzék meg a banktól, ők milyen feltételekkel kapnának ekkora kölcsönt. A bejegyzéshez illusztrációként használt egy interneten keringő fényképet Rogán Barbaráról, hivatalosan viszont csak az ügyvédi levél erősítette meg, hogy valóban ő látható a fényképen.

Mocskos kommentek jelentek meg a poszt alatt

A felszólításban – amelyet az országgyűlési képviselő osztott meg Facebook-oldalán – az áll, hogy az országgyűlési képviselő megsértette Rogán Barbara magánélethez, képmáshoz és személyes adatai védelméhez való jogát azzal, hogy engedély nélkül közzétett egy fényképet a nő privát Instagram-oldaláról, míg egy kommentben nagy nyilvánosság előtt sértette meg a becsületét. Varga-Damm ugyanakkor azt mondja, ez egy nyilvánosan elérhető fénykép volt, amelyre úgy talált, hogy beírta Rogán Barbara leánykori nevét a Google-keresőbe.

Felszólították, hogy a lehető leghamarabb, de legkésőbb csütörtök estig távolítsa el a bejegyzést oldaláról.

Ha ennek nem tesz eleget, 1,8 millió forintos sérelemdíjat követelnek tőle.

Az országgyűlési képviselő állítása szerint csak péntek reggel olvasta az ügyvédi levelet, de a fényképet már csütörtökön törölte, magától. „Annyira mocskos kommentet írt sok-sok ember a hölgyről, hogy úgy éreztem, nem elég érett még a magyar társadalom arra, hogy egy ilyen kép kint legyen a neten.” Hozzátette, a fénykép mellett négyszáz kommentet is eltávolított, magát a bejegyzést ugyanakkor máig nem törölte.

Kérdésünkre azt is elmondta, hogy nem fog reagálni az ügyvédi felszólításra, mert szerinte nem érdemlik meg, miután vele is méltatlanul bántak a kormányhoz közel álló médiában korábban, több sajtópere a mai napig folyamatban van.

Rogán: A feleségem nem kíván közszereplő lenni

Bár Varga-Damm közszereplőnek gondolja Rogán Barbarát, nem írta le a nevét, mert szerinte nem az ő személye az érdekes az ügyben, hanem a korábban állami tulajdonú Budapest Bank gigahitele. „Az közügy, hogy a Budapest Bank kinek ad kölcsönt, és milyen feltételekkel, különösen olyan kölcsönt, amelyet más halandó ember nem kaphat meg.”

A kabinetminiszter friss vagyonnyilatkozatából hétfő hajnalban derült ki, hogy újraházasodott. A felesége leánykori nevére rákeresve pedig gyorsan előkerült egy novemberi adásvételi szerződés, amit pár héttel az esküvő előtt írtak alá. Obrusánszki Barbara szüleivel és két nyírségi üzlettársukkal hatalmas, összesen 1022 hektárnyi földterületet vesz Borsodban, a 83 millió forintos önrészhez 1,5 milliárd forint hitelt nyújt a Budapest Bank.

Bár napok óta ezzel foglalkozik a média, Rogán a Hvg.hu megkeresésére azt közölte, hogy felesége nem kíván közszereplő lenni, és „élni kívánunk a joggal, ami a magánélet védelméről szóló törvény alapján mindkettőnket megillet.” Gulyás Gergely a pénteki kormányinfón pedig arról beszélt, hogy a kormány semmilyen okot nem lát arra, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezzen Rogán Antalék ügyében.

Szerdán elmentünk megnézni Rogán Barbara hatalmas földjeit, a helyszíni riportunkat itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!