Gulyás szerint Rogánné családjának gazdagodásánál nincs semmi látnivaló

2021. február 5. – 11:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarországon nagyon szigorú vagyonnyilatkozati kötelezettségük van a politikusoknak, és az a hozzátartozóiknak is kötelező. Ha pedig bárhol, bármilyen gyanú felmerül, vagyonnyilatkozati eljárás kezdeményezhető, de Rogán Antalék ügyében erre semmilyen okot nem lát a kormány, mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arra, hogy a DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Rogán Antal új feleségének családi gazdagodása miatt.

Egy nyilvános adatvételi szerződés szerint ugyanis Borsodban vásároltak 1022 hektáros területet. Az egyik vevő neve a hét eleje óta ismert, ő Rogán Antal új felesége, akivel pár héttel azután házasodott össze a kabinetminiszter, hogy a nő és családja nyélbe ütötték életük üzletét. 83 millió forintot fizetnek saját zsebből, a maradék 1,5 milliárdot a Budapest Bank hiteléből állják. Innentől kezdve már csak a jó időjárásban és a mezőgazdasági támogatásokban kell bízniuk Obrusánszkiéknak, hogy ne legyen gond a törlesztésnél. A Telex helyszíni riportját itt olvashatja.

A DK azért kezdeményez vagyonnyilatkozati eljárást, mert szerintük az országnak joga van tudni, hogy Rogán friss felesége és családja hogyan jutott mindössze ötszázalékos önrésszel több mint másfél milliárd forinthoz. Gulyás a kormányinfón bírálta is Gyurcsányt, amiért egyáltalán kezdeményezne egy ilyen eljárást, miközben a miniszter szerint neki is hatalmas vagyona van, ami a DK-s politikus vagyonnyilatkozata szerint igaz is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!