Budapesten az országos átlag alatt van az új esetek száma, mondja a főpolgármester-helyettes

2021. január 21. – 19:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A főváros által szeptember óta elvégzett PCR-tesztek adatai alapján a budapesti új esetek száma lakosságarányosan az országos átlag alatt van, mondta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy csütörtöki online háttérbeszélgetésen.

Az eddig elvégzett 21 ezer PCR-tesztből 816 alkalommal mutattak ki koronavírus-fertőzést.

Kiss szerint a járvány második hulláma már lecsengőben van az idősotthonokban: jelenleg nem tudnak olyan idősotthonról, ahol gócpont alakult volna ki, az ott ellátott fertőzöttek száma pedig dinamikusan csökken, írja az MTI.

A főpolgármester beszélt az önkormányzat által indított tájékoztató kampányról is, ami a jövő héttől a buszokon, a járművek padlóin, a szelektív kukákon és a kukásautókon is megjelenik majd. A 22 millió forintba kerülő kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a kormányzati elvonások miatt veszélyeztetett közszolgáltatásokra – az elvonásokról itt, a már elindult kampányról pedig itt írtunk bővebben.

Kiss Ambrus beszélt a Lánchíd felújításáról is, valamint arról, hogy a fővárosi önkormányzat olyan ingatlanokat adna el, amelyek nem szükségesek a közfeladatok ellátásához. Szerinte az eladásokra nemcsak az ebből befolyó pénzügyi bevétel miatt van szükség, hanem azért is, mert egyébként nem tudnák finanszírozni ezek működését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!