A Debreceni Egyetem vezetése nem hagyta jóvá szülészeti klinikájuk szabad orvosválasztásról szóló Facebook-bejegyzését

2021. január 11. – 16:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közleményben reagált a Debreceni Egyetem és a Klinikai Központ vezetése arra a Facebook bejegyzésre, amelyik a hétvégén jelent meg a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti-Nőgyógyászati Klinika Facebook-oldalán. Ebben írtak arról, hogy a debreceni szülészeti klinikán a hálapénz kivezetésére hivatkozva átmenetileg megszüntetik a fogadott orvossal történő szülést.

Az egyetem vezetése a hétfőn kiadott közleményben azt írja, hogy

„a tájékoztatás nem a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának hivatalos álláspontja, az a Debreceni Egyetem és a Klinikai Központ vezetésének tudta nélkül, előzetes egyeztetés mellőzésével jelent meg, annak tartalmával a Debreceni Egyetem és a Klinikai Központ vezetése nem tud azonosulni”.

A közlemény ezután úgy folytatódik, hogy „a Debreceni Egyetem és a Klinikai Központ vezetése elkötelezett a hatályos jogszabályok, így az ide vonatkozó törvény maximális betartása és betartatása mellett. Mindezek alapján a Klinikai Központ Elnöke a Debreceni Egyetem vezetésével egyetértésben utasította a Szülészeti-Nőgyógyászati Klinika igazgatóját, hogy az orvosválasztás és a várandósok gondozása a törvényi szabályozás szigorú betartásával történjen és mindent tegyenek meg a zavartalan, színvonalas ellátás érdekében”.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton azt közölte, hogy a hálapénz kivezetésére hivatkozva nincs lehetőség a szabad orvosválasztás jogát korlátozni

Arról, hogy hogyan tud működni az egészségügy hálapénz nélkül, ebben a hosszabb cikkünkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!