Kitettek három plakátot Varga Mihály irodájára, akinek erről a washingtoni események jutottak eszébe

2021. január 8. – 18:56

frissítve

Kitettek három plakátot Varga Mihály irodájára, akinek erről a washingtoni események jutottak eszébe
Tordai Bence országgyűlési képviselő Varga Mihály irodájánál – Forrás: Tordai Bence / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Orvosi rendelőkre szánt milliárdokat vett el a kormány a II. kerülettől, mondja Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője – ezért pedig szerinte a választókerület képviselője, Varga Mihály pénzügyminiszter a felelős.

„Elárulta a kerületét, átverte a II. és III. kerületi embereket, azon az áron is, hogy felülírták a korábban hatályos kormányrendeletet”

– mondta Varga irodája előtt Tordai, aki szerint ez a kormány bosszúja a 2019-es önkormányzati választások eredményéért. Akkor a Fidesz-KDNP elveszítette a korábban stabil jobboldali körzetnek számító budai kerületeket az ellenzéki összefogás jelöltjeivel szemben. „Átverte és kizsákmányolta Varga Mihály a saját választóit, ezért nem méltó az ő képviseletükre” – emiatt pedig el is ment a képviselő irodájához a Remetei útra, ahová kitett három darab A3-as plakátot, kiegészítve néhány sárga-fekete szalaggal.

„A washingtoni események láthatóan megindítóan hatottak Tordai Bencére. Pesthidegkúti irodám előtt tartott produkciója akár a rongálás vétségét is felveti”

kommentálta Varga Mihály a kidekorálási akciót. A pénzügyminiszter szerint az önkormányzatoknak nagyobb szerepet kell vállalnia a koronavírus-járvány leküzdésében, így áldozatvállalásként értékeli az újabb elvonást az önkormányzatoktól. Hozzátette, hogy Budán és Óbudán most is több egészségügyi fejlesztés zajlik, a képviselőnek pedig nem „a II. és III. kerület polgárainak megtévesztésével” kellene töltenie idejét. Varga Mihály egyébként októberben jelentette be, hogy nem indul 2022-ben egyéni körzetében az országgyűlési választáson.

Nemcsak a pénzügyminiszter, de általában a kormány tagjai, köztük Orbán Viktor miniszterelnök is próbálják a Capitoliumban szerdán történt eseményeket nem a szélsőjobboldali csoportokkal, hanem a hazai ellenzékkel összekötni – erről itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!