Varga Mihály nem indul egyéniben a 2022-es választáson

2020. október 18. – 17:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem indul egyéni körzetben a 2022-es országgyűlési választáson Varga Mihály pénzügyminiszter. Helyette Gór Csaba lehet majd a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje a budapesti 4-es számú választókörzetében, írja az ATV honlapja.

„A kormányzati munkában és nyilván majd az országos kampányban lesz teendőm” – mondta Varga, aki a 2018-as választáson a budapesti 4-es választókörzetben (a II. kerület és Óbuda szomszédos része) 41,82 százalékos eredménnyel, összesen 24 208 szavazattal nyert. Az ATV információ szerint 2022-ben Gór Csaba ügyvéd lehet a Fidesz-KDNP jelöltje a körzetben. Gór 2010 óta önkormányzati képviselő a II. kerületben.

Korábban már kiderült, hogy sem Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, sem Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető nem lesz egyéni jelölt 2022-ben. Gulyás helyett Fürjes Balázst indítaná a Fidesz-KDNP a XII. kerületben, míg Kocsis helyett a VIII. kerület volt polgármestere, Sára Botond indulhat a budapesti 6-os számú választókerületben. Kocsis is azzal indokolta a döntést, hogy a kampánycentrumban lesz majd rá nagyobb szükség.

Az ATV úgy értesült, hogy Óbuda volt fideszes polgármestere, Bús Balázs a budapesti 10-es választókörzetben (Óbuda) indulhat majd egyéni jelöltként 2022 tavaszán.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!