Orbán: A magyar emberek Horvátország mellett állnak

2020. december 29. – 18:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor levélben ajánlotta fel Magyarország segítségét Horvátországnak a földrengés okozta károk enyhítésében és a katasztrófát követő újjáépítésben. A magyar miniszterelnök kedd délután juttatta el üzenetét Andrej Plenkovic horvát kormányfőnek.

„Mély megrendüléssel értesültem a Horvátország szívében, Petrinja és Sziszek települések közelében bekövetkezett pusztító erejű földrengésről” – idézi az MTI Orbán levelét, amelyben Plenkovicot arról biztosította, hogy a magyar emberek Horvátország mellett állnak ezekben a nehéz napokban.

„Imádkozunk az áldozatok családjaiért és gyors felépülést kívánunk a sérülteknek” – zárta levelét Orbán Viktor. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője egyúttal azt is közölte: Orbán a magyar hatóságoktól azonnali jelentést kért a földrengés magyarországi hatásairól, az esetleges károkról.

Ahogy korábban a Telex is beszámolt róla, kedden, alig valamivel dél után 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Horvátországot, amit Magyarországon is érezni lehetett, Pécsen még egy áruházat is ki kellett üríteni miatta. A természeti katasztrófának több halálos áldozata is van, egy 12 éves lány is életét vesztette.

A horvátországi földrengéssel kapcsolatos legfőbb tudnivalókat ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!