Török Gábor: A Szájer-ügy hatása brutális volt

2020. december 21. – 07:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Többek között a Szájer-ügy hatásait elemezte a Népszavának adott interjújában Török Gábor politológus. Azt mondta, hogy az ügy hatása brutális volt.

„Akkorát ütött a nyilvánosságban, olyan mértékben jutott el a kormánypárti választókhoz is, hogy itt csak kármentésről lehetett szó. Ebből a szemszögből nézve nem vétett bődületes kommunikációs hibát a Fidesz, személyesen mégis azt tapasztalom, hogy a párt belvilágában is nagyon mély sebeket ütött az ügy.”

A Szájer-ügy politikai hatásaival ebben a videóban mi is foglalkoztunk.

Török Gábor szerint a Fidesznek már most is van oka az aggodalomra. Az egységesülő ellenzék miatt az már biztos, hogy a 2022-es választás teljesen más lesz, mint az előző három.

Korábban sikeres volt a kormánypárt kommunikációja, legyen szó a rezsiről, Brüsszelről, a migránsokról. A vírus azonban nem egy ilyen ellenfél, a korábbi technikák pedig láthatóan nem ilyen sikeresek, véli Török Gábor.

Arra a kérdésre, hogy Karácsony Gergely főpolgármester labdába rúghat-e Gyurcsány Ferenc mellett, a politológus azt válaszolta: nem tartja kizártnak, hogy lesz a Demokratikus Koalíció részéről új jelölt, „olyan, akivel Gyurcsány Ferenc Karácsony Gergely karakterét próbálja helyettesíteni”. A DK elnöke egy hete megjelent interjúnkban azt mondta, hogy ha lesz a pártnak saját miniszterelnök-jelöltje, az a felesége, Dobrev Klára lesz.

Török Gáborral mi is beszélgettünk még ősszel, itt olvasható az interjú>>>

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!