Pamkutyáék műve az Újpalotán megjelent titokzatos fémoszlop

2020. december 19. – 09:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Mi építettük meg a magyar monolitot”

– állt elő pénteken a youtuber testvérpár a sztorit részletesen elmesélő videóval.

A monolitügy az Egyesült Államokban kezdődött: Utah államban, a sivatagban bukkant fel először egy titokzatos fémoszlop, aztán eltűnt. A legvalószínűbb feltételezés eddig, hogy egy új-mexikói művészcsoport lehetett a háttérben. Aztán először más amerikai helyszíneken, később pedig Európában is kezdtek feltünedezni, Romániában és Belgiumban is találtak hasonlót.

Újpalotán a múlt héten jelent meg a magyar monolit. Azóta már lefotózkodott vele a Hide the Pain Haroldként világhírűvé vált nyugdíjas villamosmérnök, Arató András is.

Pamkutyáék most elmondták, hogy a rozsdamentes acél monolit múlt héten csütörtök éjjel készült el, és örültek, mikor már másnap elkezdtek megjelenni róla a hírek, de az rosszul esett nekik, amit olvasói levél alapján a Telex is írt, hogy az újpalotai monolit eléggé magyaros, nem tömör, hanem csak fémvázra szegecselt lemez. Az eredeti oszlop sem volt tömör, és ők azt másolták le – hangzik el a videóban. Szerintük amúgy egy tömör monolit úgy 2 tonnás lenne, és csak daruval lehetne felállítani.

A monolitot páran megpróbálták kidönteni, de ellopni nem lopta el senki, mint ahogy páran jósolták. Végül Pamkutyáék szerelték le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!