A Telex neve továbbra sem hangozhat el a kormányinfón

2020. december 10. – 11:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Azok után, hogy két hete úgy olvasta be Szentkirályi Alexandra a Telex néhány kérdését, hogy nem hangzott el, hogy azokat mi küldtük be, múlt héten pedig egyelten kérdésünket sem olvasta be a kormányszóvivő ezen a héten még kreatívabb megoldást választottak a kormányinfón a Telex nevének kikerülésére. Ezúttal a beteg Szentkirályi helyére Kovács Zoltán korábbi kormányszóvivő, jelenlegi nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár ugrott be, aki így tette fel az utolsó kérdést:

„Egy másik sajtóorgánum kérdezi, hogy pontosan mennyi influenza elleni oltóanyag áll még rendelkezésre. A magyar Fluart vakcina gyártója gyárt-e újabb készleteket, és ha igen, mennyit? Mikor lesznek ezek elérhetők a lakosság számára?”

Nos, a „másik sajtóorgánum” a Telex volt, ahogy az a közvetítésünk elején közzétett kérdéseinkből is látszik. Gulyás a fentiekre válaszul azt mondta, hogy csak az operatív törzs tud pontos, számszerű tájékoztatást adni. (Tudják, ez az a szerv, amely a Telex indulása óta még soha nem olvasott be tőlünk érkező kérdést az úgynevezett tájékoztatóin.)

A miniszter szerint egyébként a rendelkezésre álló influenza elleni vakcinák egy harmada döntően a háziorvosoknál, de még rendelkezésre áll. Azt is ígérte Gulyás, hogy további többszázezres szállítmány fog érkezni „talán decemberben, vagy januárban”, de amilyen gyorsan csak lehet. Ezen kívül elnézést kért azért, mert „valóban voltak olyan háziorvosok, akikhez nem jutott elegendő oltóanyag, és ez nehézséget jelentett”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!