Rengeteg felajánlás érkezik a 12 éves kisfiúnak, aki hétfőn a lakástűzben elvesztette nagyszüleit

2020. november 27. – 12:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tablettel és játék autóval lepték meg a rendőrök a Heim Pál Gyermekkórházban Balázst, akit hétfő hajnalban a tetőről mentettek meg, miután kigyulladt a házuk a XV. kerületben. A 12 éves fiút nagyszülei nevelték, miután az édesanyja születésekor lemondott róla. A gyanú szerint egy korábbi lakótársuk gyújtotta fel az épületet, akivel korábban már több alkalommal is volt konfliktus.

Az idős férfi a helyszínen, házastársa a kórházban hunyt el, a kisfiút sokkos állapotban szállították kórházba, de sérülések nélkül megúszta.

A rendőrség több ember ellen elkövetett emberölés miatt indított eljárást, és már hétfő délben elkapta a feltételezett elkövetőt, az 51 éves M. Andrást, akit letartóztattak.

„Egy pillanat alatt veszített el mindent Balázs (…), és bár tudjuk, hogy nagyszüleit, akik a világot jelentették neki nem adhatjuk vissza, szerettünk volna tenni valamit, hogy érezze, nincs egyedül ebben a nagy világban” – olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán.

Azt írják, „a napokban elképesztő összefogással és segíteni akaró emberrel találkoztunk, ezért hamarosan elérhető lesz az a számlaszám is, amire a felajánlásokat fogadni tudjuk”.

Az üggyel kapcsolatban kedd reggel tartott sajtótájékoztatót a rendőrség, amelyen részt vett az a két rendőr is, akik először érkeztek a helyszínre, és akik egy létrával segítettek lemászni a tetőről a 12 éves kisfiúnak, megmentve ezzel őt a tűztől. A sajtótájékoztatóról és az ügy hátteréről itt írtunk részletesebben.

>>>Legfrissebb híreinket itt olvashatja>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!