Letartóztatták a rákospalotai lakástűz gyanúsítottját

2020. november 25. – 16:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatták azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy tűzet okozott egy rákospalotai lakásban, amelyben egy idős házaspár életét vesztette, unokájukat pedig a tetőről kellett megmenteni. Az MTI írja, hogy a döntés nem jogerős, mert a gyanúsított és a védője is fellebbezett. A gyanúsított tagadja a bűnösségét.

Hétfő hajnalban ütött ki tűz a XV. kerületi Pázmány Péter utcában. Az égő lakásban életét vesztette egy 60 éves házaspár, mindkettőjük halálát szén-monoxid-mérgezés okozta. Unokájukat a mentők hozták le a tetőről sokkos állapotban, de utólag kiderült, hogy jól van. A fiúnak a nagyszülei voltak a gyámjai, miután az édesanyja születésekor lemondott róla.

A rendőrség keddi sajtótájékoztatója szerint az odaérkező rendőrök hallották, hogy egy gyerek kiabál a tető felől, hogy mentsék meg. Az udvaron a rendőrök gyorsan kerestek valami létrának valót, és találtak is egy alumínium állványhoz való „fél létrát”. Az egyik rendőr ezzel a kezében felmászott egy nagy, ezer literes vízgyűjtő tartályra, a gyereket abba az irányba hívta a tetőn, és így elérte ezzel a létrával, a gyerek pedig le tudott mászni. Ezután érkeztek a tűzoltók, akik eloltották a tüzet, és kihozták a házban élő idős házaspárt.

Az ügy hátteréről szóló a rendőrség részletesen beszámolt korábban:

„Az udvarban van egy családi ház, amelyben egy pár él. A garázs fölötti lakrészben pedig egy idős házaspár a 12 éves unokájukkal lakott, valamint egy M. András nevű magyar-román állampolgár. A házaspár és M. András is az ingatlan tulajdonosának dolgoztak. M. Andrást júliusban ismerte meg a tulajdonos, munkát és szállást adott neki. Bár elvárás volt vele szemben, hogy a munkában és az ingatlanban ne igyon alkoholt, ezt nem igazán tartotta be, sőt, egyre komolyabb probléma volt azzal, hogy ivott a férfi, a munkáját is elkezdte hanyagolni. A problémák novemberben lettek egyre komolyabbak, volt, hogy a tulajdonos nem volt a városban, és az idős házaspár telefonált neki, hogy M. András részek, kiabál, ám a házaspárnak mindig sikerült megnyugtatnia. Aztán amikor már a tulajdonos házába ment be erőszakosan a férfi, akkor arra kérték M. Andrást, hogy adja le a lakáskulcsot és hagyja el másnap az ingatlant. Aznap este az idős házaspár azzal hívta fel az ingatlan tulajdonosát, hogy már késsel hadonászik András, és agresszív, de mire leért a hátsó épülethez a tulajdonos, a férfit megint sikerült a házaspárnak megnyugatni.”

A gyermek elmondása szerint a férfi kért egy kulcsot az idős asszonytól, mert el akart menni. Végül arra ébred a család hajnal három környékén, hogy füst van, szól a tűzriasztó és lángol a lakás. Az idős pár női tagha hívta a tulajdonost, hogy a férfi felgyújtotta a lakást és hívjon segítséget. A tulajdonos próbált bejutni az épületbe, de a tűz miatt nem tudott.

Az 51 éves M. Andrást a IV. kerületben fogták el még hétfőn ittas állapotban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!