Ezeket kérdezte a Telex írásban

2020. november 26. – 10:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Kövér László mi alapján jelentette ki, hogy karácsonyig nem terveznek szigorítást? Az Operatív Törzs szerint lehet máris az ünnepekig tervezni? Melyek az idevágó előrejelzések?
  • Mit tanácsolnak karácsonyra, hogy készüljenek a boltok (ahol rengeteg üzletnek a karácsonyi vásárlós roham lesz az év utolsó mentsvára), hogy készüljön a család?
  • Mi lesz a külföldön élő, karácsonyra hazajönni tervező családtagokkal? Milyen szabályozást, karantén-kötelezettséget, vizsgálati kötelezettséget terveznek előírni az érintetteknek, és mikor lesznek nyilvánosak az idevágó szabályok?
  • Több tízezres különbség van a statisztikákban az aktív fertőzöttek, illetve a kórházban és karanténban lévők száma között. Mi erre a magyarázat, hol vannak azok az azonosított aktív fertőzöttek, akik se nem kórházban, se nem hatósági házi karanténban tartózkodnak?
  • Az Országos Kórházi Főigazgatóság létrehozására egy teljes intézményi szerkezetváltás érdekében volt szükség? Mi az egészségügyben most elindított átalakítások célja, és hogyan érinti majd ez a betegellátást? Pontosan milyen felelősségi köröket, honnan hová, és miért tesznek át – mennyiben változik például a kórházigazgatók, illetve a kórházi kancellárok döntési jogköre? Előfordulhat, hogy a mostani hatáskör-átcsoportosítások végül intézményösszevonásokat eredményeznek?
  • Miért gondolta meg magát a Fidesz-KDNP, és miért tervezik az 50 helyett 71 egyéni jelölt indítására emelni az országos listaállítás küszöbét? Miniszter úr kitart két héttel ezelőtti nyilatkozata mellett, miszerint mindez nem az ellenzék ellen irányul? A törvény népességszám-változás esetén az egyéni választókerületek határainak módosítását gyakorlatilag kötelezettséggé teszi. Ennek ellenére még mindig állítja, hogy csak akkor módosítanak a jelenlegi választókerületi térképen, ha azt az ellenzék is támogatja?
  • Tállai András hétfőn azt válaszolta Csárdi Antal kérdésére a parlamentben, hogy „az iparűzési adó felfüggesztéséről nincs előterjesztés, a kormány még csak nem is tárgyalt róla.” Ez azt jelenti, hogy elvetették Parragh László javaslatát, vagy csak később tárgyalnak róla? Az országgyűlés elé kerülhet-e még idén a javaslat? Az elmúlt napokban több kormánypárti polgármester is élesen bírálta a javaslatot. Mi a kormány álláspontja?

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!