Mi az egészségügyben most elindított átalakítások célja, és hogyan érinti majd ez a betegellátást?

2020. november 26. – 12:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Erről is kérdezte Telex az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) felállítása kapcsán Gulyás Gergelyt, aki erre azt mondta: az egészségügy elmúlt fél évben történt összes átalakítása a járványügyi felkészülés érdekében történt. Ráadásul hosszú távon is jobb és működőképesebb rendszert hoznak létre a miniszter szerint ezek az átalakítások.

„Azzal a politikai eredménnyel is dicsekedhetünk, hogy úgy fogadtuk el az átalakításról szóló jogszabályt, hogy azt az ellenzék is támogatta” – hangsúlyozta Gulyás a kormányinfón, aki szerint az is fontos, hogy az egészségügyi törvényt a legfontosabb kérdésekben az orvosi kamara javaslatai alapján fogadták el.

„Reméljük, hogy nem a járványok kora következik, de a mostani helyzet egyértelművé tette, hogy egy világos eljárásrendben működő, szervezettebb egészségügyi ellátásra van szükség. Ez sehol nem jelent kórházbezárást”

– mondta Gulyás, aki szerint azt ugyanakkor jelenti az OKFŐ létrehozása, hogy világos felelősségviszonyokra és világos hierarchiára van szükség az egészségügyben. A miniszter arról is beszélt, hogy az új főigazgatóságon kiváló szakemberek dolgoznak, ez pedig szervezettebb irányítást tud majd biztosítani, intézmény-összevonásokra nincs szükség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!