Az SZFE hallgatói nem tudhatják meg, miért függesztették fel az oktatást, pert indítanak

2020. november 14. – 15:55

frissítve

Az SZFE hallgatói nem tudhatják meg, miért függesztették fel az oktatást, pert indítanak
Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Az Oktatási Hivatal november 13-án visszautasította az SZFE hallgatóinak kérelmét, így egyelőre biztosan nem tekinthetik meg azt a végzést, amely az egyetemen zajló oktatás felfüggesztéséről szól, írják a hallgatók a Telexhez is eljuttatott sajtóközleményükben. Az egyetemisták az Oktatási Hivatalnak szerették volna benyújtani az oktatási tevékenységük igazolásához szükséges több száz oldalas dokumentációt, de a hivatal ezt is visszadobta, ezért a hallgatók

közigazgatási pert indítanak.

Szarka Gábor kancellár és Novák Emil általános rektorhelyettes november 6-án függesztette fel a Színház- és Filmművészeti Egyetem őszi félévét, mert a blokád miatt az egyetem vezetése nem tudott bejutni az egyetem épületeibe, emiatt nem láttak rá az oktatás tényleges folyamataira, korlátozottan tudtak csak döntéseket hozni, és nem tudták ellenőrizni a létesítmények rendeltetésszerű működését.

Szarka kijelentette, február 1-jéig oktatási tevékenység nem folytatható az egyetemen, és a kollégium is bezár. A hallgatók viszont még ekkor is ellenálltak és folytatódott a tanítás. A hallgatók végül november 10-én jelentették be, hogy felfüggesztik a blokádot, alkalmazkodva az újabb koronavírus-rendeletekhez.

A hallgatók közleményükben azt írják, hogy

„az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény kimondja, hogy hatósági eljárásban ügyfélnek az a személy számít, akinek jogát vagy jogos érdekét az ügy közvetlenül érinti, akire nézve a hatósági nyilvántartás adatot tartalmaz, vagy akit hatósági ellenőrzés alá vontak, az SZFE polgárai ennek megfelelően jogorvoslattal élnek”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!