Az SZFE kancellárja szerint fogy a hallgatók lelkesedése

2020. október 30. – 09:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Inforádiónak nyilatkozott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen kialakult helyzetről Szarka Gábor kancellár, aki egyebek mellett arról beszélt, hogy tudomása szerint egyre fogy az egyetemfoglaló hallgatók lelkesedése, amit szerinte a Vidnyánszky Attila által lobogtatott belső fotók kikerülése is jól mutat. Szarka azt is elmondta, hogy továbbra sem akarnak erőszakkal bemenni az egyetemre, és hozzátette, az őszi szünetet azért kellett meghosszabbítani, mert a diákok nem engedték be a karbantartókat és a fertőtlenítőket az épületbe – írja a 444.

A kancellár úgy fogalmazott, hogy lehetőséget akarnak adni azoknak a diákoknak a tanulásra, akik esetleg már nem értenek egyet a tiltakozók követeléseivel, csak „egyfajta álszolidaritásból vagy rosszul értelmezett szolidaritásból tartanak még ki emellett a dolog mellett”. Azt ugyanakkor ismét elmondta, hogy előbb-utóbb minden egyetemi polgárnak nyilatkoznia kell, hogy együttműködik-e az új vezetéssel, és hozzátette, hogy veszélyben van a félév érvényessége, mert október 1. óta felelős vezető nem ellenőrizte az egyetemen folyó oktatást.

Szarka azt is megjegyezte, hogy az őszi szünet meghosszabbítására azért volt szükség, mert az épületeket elfoglaló diákok a karbantartókat sem engedték be, ahogy azokat sem, akik fertőtlenítették volna az épületeket. A Telex értesülései szerint ugyanakkor ez nem igaz, eléjük senki nem gördített akadályokat, és korábban meg is történt a fertőtlenítés. Ehhez kapcsolódóan kiderült az is, hogy a kancellár szerint jövő hétfőtől valószínűleg újraindulhat az oktatás, ami ugyancsak érdekes, az egyetemen ugyanis november 1-je kivételével az elrendelt őszi szünet alatt is zavartalan. Erről korábban ebben a cikkben írtunk.

A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!