Vidnyánszky piásüveges egyetemi belső fotókat lobogtatott az EU-meghallgatáson

2020. október 27. – 12:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az SZFE-ügyről tartott távmeghallgatást az Európai Parlament Kulturális és Oktatási bizottsága kedd délelőtt. A videócsetbe minden érintett fél bekapcsolódott, elmondta álláspontját a kormány részéről György László ITM-államtitkár, bekapcsolták – némi technikai nehézség árán, sokáig ugyanis nem volt hangja – Vidnyányszky Attilát, illetve megszólalt Upor László volt rektor, a hallgatók nevében pedig Milovits Hanna.

A meghallgatást itt lehet visszanézni (cikkünk élesítésekor legalábbis), ezen mindenki elmondta, mit gondol alapvetően az ügyről, mindez a magyar újságolvasónak nem tartogatott sok újdonságot.

Vidnyánszky Attila ugyanakkor a meghallgatás egyik pontján meglepetésszerűen előhúzott három fényképet arról, hogy megmutassa, milyen állapotok uralkodnak most a blokád alá vett épületben.

.

„Aggasztóak azok a hírek, amelyek onnan jönnek ki. Engedjék meg, hogy néhány fotót mutassak az anarchia eredménye kapcsán, hogy milyen helyzetek uralkodnak a Színművészeti Egyetemen. Hogy milyen borzalmas állapotok, hogy higiéniai és tűzoltósági szempontból milyen tarthatatlan helyzet uralkodik”

– mondta (10.57 körül).

Vidnyánszky még előtte, az előző felszólalásában azt is mondta, hogy első pillanattól kezdve politikai dimenzióba került az ügy, és nem azért voltak október 23-án 15 ezren a tüntetésen, „ha voltak annyian”, mert a diákokkal mentek szolidaritást vállalni az emberek, hanem mert a baloldali politikai pártok tulajdonképpen kampánynyitó gyűlést tartottak. „Én nagyon remélem, hogy a diákság is előbb-utóbb látni fogja, mennyire eszközként van használva. Hiszen rögtön a kezdet kezdetén, augusztus elején kiképzést kapott a diákság egy része, ismert baloldali mozgalmárok egyetemfoglalást tanítottak nekik.”

Vidnyánszky azt mondta:

„Minden, ami történik, a baloldali pártok szervezésében és politikai irányításával történik és valósul meg.”

Azt is kérte a hallgatóktól, hogy legyenek nyitottak más közelítésre, „ne taszítsanak el”, érezzék a jó szándékot.

>>>Kattintson ide, ha a legfrissebb híreink közül válogatna!>>>

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!