A Tisza Párt aláírásokat gyűjtött Azahriah harmadik Puskás-koncertje előtt

2024. május 27. – 12:29

Másolás

Vágólapra másolva

A Tisza Párt aktivistái több aláírásgyűjtő standdal települtek ki Azahriah harmadik Puskás Arénában tartott koncertjére. Az aktivisták a stadionnál az E kaputól nem messze és az A kapu körül táboroztak le.

Nem ez az első eset, hogy egy politikai párt könnyűzenei előadók nagykoncertjei körüli hájpot lovagolja meg: egy hónappal korábban a Momentum gyűjtött aláírást a Wellhello Papp Lászó Arénában tartott koncertje előtt.

A Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter a Telexnek és az ATV-nek adott interjúja után személyesen jelent meg Azahriah koncertjén, ahol Rost Andrea opera-énekesnővel fotózkodott. Rost május 24-én reagált Miklósa Erika azon kritikájára, miszerint az énekesnő elveszítette a reputációját, miután Magyar Péter tüntetésén lépett fel. „Én nem egy Magyarországon világhírű énekes vagyok, hanem egy világon világhírű énekes” – nyilatkozta Rost.

Azahriah vasárnapi koncertjén ott volt David Pressman amerikai nagykövet is, akivel korábban Azahriah közös vacsorán vett részt. „Azahriah a tehetség, a kreativitás és a hatalom ereje. Izgalmas volt megtapasztalni a zenéjét egy gyönyörű budapesti éjszakán, több tízezer magyar zenekedvelővel (és egy amerikai nagykövettel) teli stadionban” – írta az X-en.

Azahriah második koncertjén úgy nyilatkozott, hogy szeretné tudatosan politikamentessé tenni a koncertjeit. „Pontosan ezért csodálatos, és pont ezért jött össze ez a dolog, mert szeretném azt érezni, hogy van az országban valami, ami felülkerekedik az ideológiákon. És jó lenne nem természetből gyűlölni a másikat, csak azért, mert mást gondol” – mondta az énekes a május 25-ei fellépés félidejében.

A harmadik koncert előtt rajongókat kérdeztünk arról, hogy mit gondolnak az Azahriah körül kialakult hájpról és arról, hogy a zenész nem nyilvánul meg politikai kérdésekben a koncertjén.

Azahriah Puskás Arénában tartott koncertsorozatának első napjáról itt írtunk, a második napot pedig ebben a cikkben összegeztük. A harmadik nap és a koncertsorozat tanulságait egy külön After+-adásban fogjuk feldolgozni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!