Rancsom végében óriási fekete lyuk tátong

2024. május 19. – 07:38

Másolás

Vágólapra másolva

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

Odakinn 2. évad (Outer Range, Amazon Prime Video)

Visszatér Josh Brolin, a rancs végében hatalmas, fekete lyukat találó, morcos családfő, Royal Abbott szerepében. Az új évad még misztikusabb történetet ígér, hiszen Abbottéknak nem csak az egyik családtag eltűnésével, de több természetfeletti eseménnyel is meg kell birkóznia, olyannyira, hogy az időről alkotott képüket is alaposan átformálják a történtek.

Az Outer Range története pont arról szól, hogy mindenki szeretne lezárni mindent az életében, és az sosem megy annyira egyszerűen – akkor sem, ha belepottyantunk egy kozmikus gödörbe, ha egy kocsmai verekedésen halálra pofoztunk valakit, vagy ha mi vagyunk a megtestesített kapitalizmus cowboykalapban – írtuk korábban az első évadról.

A homár (The Lobster, HBO Max)

Még mielőtt besöpört minden fontos díjat legutóbbi filmjével, a Szegény párákkal, Jórgosz Lánthimosz a korai, görög groteszk drámáihoz hasonló, a modern társadalmak rögzült szokásait megkérdőjelező, provokatív filmeket készített hollywoodi színészekkel. A homár például egy olyan fiktív társadalomban játszódik, ahol állattá változtatják azokat, akik nem találnak párt maguknak. Collin Farrell karaktere ebben a társadalmi berendezkedésben egy válás után kerül szorult helyzetbe, mivel sürgősen új párra van szüksége.

A homártól ne várjuk a Szegény párák színes világát, ez a film szándékosan rideg a monoton alakításokkal és az abszurd helyzetekkel teleszőtt jeleneteivel, de Lanthimosztól megszokott módon ennek a filmnek is nagy erénye, hogy alapjaiban kérdőjelezi meg a társadalmi berendezkedésünket.

A Stallone család 2. évad (The Family Stallone, SkyShowtime)

A Sylvester Stallone családjáról szóló reality második évadában a család elhagyja Hollywoodot és keletre költözik, az egyik epizódban pedig a család egy olaszországi utazáson ismeri meg gyökereit. Az utóbbiról nyilván mindenkinek A Fehér Lótusz második évada juthat az eszébe, ahol a szicíliai családfakutatás nem sikerült túl jól.

A Stallone-sorozat alapból nagy talány, hiszen az első évad például tudomást sem vett arról, hogy Sylvester Stallone és felesége, Jennifer Flavin között válókeresetig is fajultak a dolgok, így kérdés, az új évad hozzányúl-e egyáltalán a család életének legizgalmasabb témájához.

Space Jam (Netflix)

Cseppet sem leplezett marketingbomba volt a maga idejében Michael Jordan, a Bolondos dallamok és a Nike szerelemgyereke, de az eredeti film zavarosságát és hibáit jó ideig elfedte a nosztalgia.

A Netflixen lehet katasztrófaturistaként újranézni, milyen furcsa és gyermeteg forgatókönyvből készült, valamilyen okból még Bill Murrayt is bevető filmért rajongott annak idején egy teljes generáció, és hogy miből akart még egy bőrt lehúzni nemrég LeBron James is – kevés sikerrel.

Álmaid hőse (Dream Scenario, Cinego)

Nicolas Cage a világ legunalmasabb emberét, a biológiaprofesszorként tengődő Pault játssza a norvég Kristoffer Borgli, a végletekig abszurd Rosszul vagyok magamtól rendezőjének fekete komédiájában. Paul élete akkor zökken ki a megszokott mederből, amikor kiderül, hogy mindenki más álmába besétál. Paul hamar mémmé válik, de a viralitás nem a sikert, hanem a földi poklot hozza el a főhős számára.

„Cage a legjobb formájában van egy olyan emberként, aki egyáltalán nem Cage-szerű, és az egész életét is próbálta úgy leélni, hogy ne legyen olyan. Borglinak pedig különös érzéke van ahhoz, hogy a valószerűtlent kézzelfoghatóvá tegye, a Dream Scenario álomjelenetei működnek álomként és filmjelenetként is” – jellemeztük korábban a filmet kritikánkban.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!