Retró Ikaruson is lesznek koncertek az idei Művészetek Völgyében

2024. május 16. – 14:13

Másolás

Vágólapra másolva

Teljes programot hirdetett az idei évre a Művészetek Völgye. A fesztivál három településén, Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön július 19. és 28. között a zenén és képzőművészeten túl ismét nagy hangsúlyt kap a színház is, a fesztivál színházi premierje az Art-Színtérrel közös Tikk-Takk Bumm című darabja lesz, a főszerepben Ember Márkkal, Csiby Gergellyel és Dobó Enikővel.

A fesztivál nagyszínpadán olyan előadókat csíphetünk el, mint a nemrég friss albummal jelentkező Blahalouisiana, a Margaret Island és az Elefánt, illetve az idén öt éves Carson Coma, valamint a tizenötödik születésnapját ünneplő Bohemian Betyars, de fellép még az Esti Kornél, az Ivan & The Parazol, a Csaknekedkislány, a Parno Graszt, a Platon Karataev, a Punnany Massif és a nemrég az After adásában is nyilatkozó Quimby is.

A legendáknak szánt Cirque du Tókertben Zorán is fellép, de ezen a helyszínen lesz Kern András Te majd kézen fogsz című estje Falusi Mariannal. Ugyanitt Dés László Básti Juli, Tóth Vera Wunderlich József társaságában lép színpadra, Bródy János életműkoncerttel érkezik, a Csík zenekar Presser Gáborral kiegészülve koncertezik.

A tavaly debütált, második nagyszínpadként is szolgáló Közlekedési Múzeum x Lőtér helyszínen, Taliándörögdön fellép az Analog Balaton, Ajsa Luna, a Besh o droM, a Co Lee Live Band, a Duckshell, az Európa Kiadó, a Fiúk, a Freakin Disco, Hundred Sins, a Lóci Játszik, a Péterfy Bori & Love Band, a Random Trip, Sisi, a Selah Vie, a Szabó Balázs Bandája, a Vad Fruttik és a VHK is. Erről a helyszínről indul Zenélő Busz is, amely tavalyi debütálása után ismét minden délután körberobog a fesztiválon, miközben olyan előadók játszanak a buszra felférőknek, mint Bérczesi Robi, Hobo, a Margaret Island vagy éppen Wunderlich József.

Több új helyszínnel is bővül a fesztivál, külön udvarral készül például a Romani Design, a művészetek és a környezetvédelem kapcsolatát járja körül a SzimBio Udvar, a MűvészVölgy Kúria emeleti helyszínén pedig kortárs képzőművészeti beszélgetéseket hallhatunk majd.

Idén több múzeum is csatlakozik a fesztiválhoz, ezentúl az Analóg Udvarban megismerkedhetünk a fotográfia analóg hálózataival, elsajátíthatjuk a sörkészítés eszközeit is, illetve az irodalom iránt érdeklődők kedvenc helyszíne, a Kaláka versudvar idén is várja a gyerekeket és felnőtteket is.

A fesztiválozók közlekedését segíti több újítás is, a falvak között közlekedő Csigabusz új útvonalon közlekedik, hogy gyorsabban el lehessen jutni a fesztivál különböző helyszíneire. Szintén újdonság, hogy külön buszjáratok indulnak Budapestről a fesztiválra.

A Művészetek Völgye teljes programja itt érhető el.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!