Azahriah Magyar Péterről: Fidesz- és DK-kritika is érkezik tőle, ilyet az ellenzéktől még nem láttunk

2024. május 16. – 23:33

Másolás

Vágólapra másolva

„A Papp László Sportarénában rendezett koncertre tavaly azok a hallgatók jöttek el, akik ismertek engem, és szerették a dalaimat. Az ő elvárásaikat bőven sikerült túlszárnyalni. Ezt a Puskás már túllőtte bőven,

a második, illetve harmadik napnyi ember már inkább érdeklődő szerintem, és ez olyan, mintha nem is a koncertem lenne, hanem egy meghallgatás” –

ezt a három telt házas koncertjére készülő Azahriah mondta a Friderikusz Podcast vendégeként, aki arról is beszélt az interjúban, hogy szeretné, ha ez a siker nem torzítaná a személyiségét.

Azahriah az utóbbi időben többször is hangot adott véleményének közéleti kérdésekben is, többek között az influenszerek által szervezett gyermekvédelmi tüntetésre videóüzenetet is küldött. A Friderikusz Podcastban az előadó azt mondta, amint meglátja a választási plakátokat, az jut egyből eszébe, hogy az egész borzasztóan nívótlan.

„Ez inflálja el a politikát, ezért nem akarnak foglalkozni vele az emberek, mert méltatlannak tartják.

Az, hogy közpénzből mennek ezek a plakátok egyszerűen dedó színvonal, elszomorító, hogy így működik ez az ország”

– mondta az énekes a műsorban.

Azahriah szerint beérett egy generáció, aki már nem apolitikus, és kezébe veszi a közügyeket. Azt is üdítőnek gondolja, hogy Magyar Péter tüntetésein fiatalok is felszólalnak, és fiatalok is feltűnnek.

„Izgalmas dolog, hogy a Fideszből kiválik valaki, mert erre még nem nagyon volt példa. Novák Katalin és Varga Judit lemondatása is egy bizonyíték volt a kormány gyengeségére. Azért egy Kaleta-ügyet és egy Szájer-ügyet is elsunnyogtak úgy, hogy mindenki tudott róla, de nem történt semmi, ment tovább az élet. (…) Egyformán érkezik Fidesz- és DK-kritika Magyar Péter részéről. Azért ezt ellenzéki oldalról még nem próbálták meg” – mondta a jelenségről a műsorban Azahriah.

Az előadó arról is beszélt, hogy mostanában sok harmincas, negyvenes évekbeli zenét hallgat. „Pont most csináltam az egyikből egy feldolgozást. Ajtay Andort, illetve Sebő Miklóst hallgatok mostanában, világszínvonalúak. Hasonlóan a kor színészeihez, akiket szintén most ismerek meg. Nemrég megnéztem Az ötödik pecsétet, és rádöbbentem, hogy én egyszerűen nem tudtam, hogy magyar színészet ilyen jó formában létezett.”

Korábban Azahriah mindhárom Puskás Arénába hirdetett koncertje telt házas lett, amivel az előadó szupersztárstátuszba érkezett. Azóta megjelent ötödik lemeze, melyről itt írtunk korábban, de felszólalt a kegyelmi botrány után szervezett tüntetésen is, vacsorázott David Pressman amerikai nagykövettel, kiemelt sávot kapott a Szigeten, fellép az osztrák Nova Rock Fesztiválon is, és még film is készül róla.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!