Váratlanul kiadta új lemezét Azahriah

2024. április 18. – 11:18

Másolás

Vágólapra másolva

Különösebb felvezetés vagy promó nélkül éjfélkor megjelent Azahriah új albuma skatulya I címmel. Az énekes szokásához híven rengeteg különböző zenei műfajt ötvöz a dalokban, indie, mulatós, rock és reggae elemek is visszaköszönnek a számokban.

A dalszövegeket Azahriah ismét több nyelven, angolul, spanyolul és magyarul írta, ráadásul a rockfókuszú Nova Rock fesztiválra is készülő előadó a Tartarosz című, a System of a Downt idéző dalban még német szöveggel is beköszön egy ponton.

A lemez előfutára volt a korábban megjelent mariana.árok és a cipoe című dal, előbbihez Emil Goodman (Szabó András) rendezett egy szürreális steampunk stílusú videót, utóbbihoz pedig Vitó Zsombor készítette klipet.

Az influenszerek által szervezett gyermekvédelmi tüntetésen is aktív szerepet vállaló Azahriah számára fontos, hogy dalszövegei tükrözzék véleményét a közéletről, a cipoe dalában is elhangoznak elég konkrét sorok is:

„Így ha netalán a szél jártatná a szád
Vagy hoznád másra rá a frászt
Egy buta Origo-cikkel
te propagandagép.”

Azahriah-ról korábban külön portrécikkben foglalkoztunk, és arról is írtunk, hogy aktív közéleti szerepvállalása miatt újra kóstolgatja a propaganda. Az előadó idén májusban háromszor fogja megtölteni a Puskás Arénát.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!