Volt, aki hajnal 5 óta várt, hogy megvehesse a jegyét Azahriah harmadik koncertjére, volt, akinek maga az énekes adta el a jegyet

2023. október 17. – 09:27

Volt, aki hajnal 5 óta várt, hogy megvehesse a jegyét Azahriah harmadik koncertjére, volt, akinek maga az énekes adta el a jegyet
Nyitás előtt már áll a sor a Broadway jegyiroda előtt 2023. október 17-én – Fotó: Zách Dániel / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Már másfél órával a jegyértékesítés megkezdése előtt hosszú sorban várakoztak az emberek a pesti Károly körúton kedden reggel, hogy jegyet vegyenek Azahriah harmadik Puskás Aréna-koncertjére. A Broadway jegyiroda hivatalosan csak 10-kor nyit, de az iroda bejáratánál ülő két srác a Telexnek azt mondta, ők már 4.55 óta ott ülnek, négy kiemelt állójegyet szeretnének venni. „Egy ismerősünkön keresztül ismertük meg Azahriah-t, szívügyünk, hogy elmenjünk a koncertjére” – mondta egyikük.

Nem sokkal 10 óra előtt Azahriah is odament a Kiskörútra, és bement a Broadway jegyirodába. Nyitás után be is ült a pult mögé, egy órán keresztül ő maga is árulja és dedikálja is a jegyeket. A Telex újságírója a helyszínen azt látta, hogy Azahriah nyugodtan ül az üvegfal mögött, aláírja és pecsételi a jegyeket, mindenkitől megkérdezi milyen jegyet szeretne. Volt, aki az üvegfallal együtt szelfizett vele, de a vásárlók is nyugodtak, nincs semmilyen fennakadás, 3-4 főskiscsoportokban engedik be az embereket. A helyszínt a Valton biztonsági szolgálat munkatársai biztosítják, munkatársunk szerint meglepően kedvesek és jól kezelik a helyzetet.

A 21 éves előadó koncertje iránt hatalmas az érdeklődés, a jegyirodától a sarki OTP-ig áll a sor, közel százan várnak a nyitásra. Az első 10-15 ember székeken ül, többen reggeliznek, a hátrébb állók morcosabban pörgetik a telefonjaikat, de jó a hangulat. A Telex újságírója főleg huszonéveseket és tinédzsereket látott a sorban, de van olyan általános iskolás, aki az anyukájával ácsorog, ő nem ment ma suliba, elengedték, hogy meg tudja venni a jegyet.

Fotó: Zách Dániel / Telex
Fotó: Zách Dániel / Telex

Arra a kérdésre, hogy miért nem online veszik meg a jegyet, többen is azt válaszolták a Telexnek, hogy esélytelen, az első két koncertnél több tízezer várakozó volt, és nem tudták megvenni a jegyeket.

A jegyiroda pontban 10-kor nyit, a hosszú sor sem változtat ezen – tudtuk meg a helyszínen. Kovács Zoltán, a Broadway Jegyiroda tulajdonosa a Telexnek azt mondta, már mindenki meg tudta venni online is a jegyét, mert új szervereket állítottak be. Elmondta, hogy ugyanazt a sorba állító algoritmust használjuk ezeken a felületeken, mint a konkurens cégek, a korábbi akadozás a hirtelen nagy adatlekérés miatt volt. „Nem tapasztaltunk még soha hasonló mértékű érdeklődést. Külföldi előadóknál néha előfordul, hogy nagy az érdeklődés, de ilyen nagyságrenddel még nem találkoztunk” – mondta.

Azahriah is megérkezett a jegyirodába – Fotó: Zách Dániel / Telex
Azahriah is megérkezett a jegyirodába – Fotó: Zách Dániel / Telex

A 21 éves Azahriah első, május 25-i koncertjére pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket, kevesebb mint 12 óra alatt több mint 40 ezer jegy kelt el. Ezért meghirdettek egy második alkalmat, május 26-ra. Péntek délutánra százfős tömeg gyűlt össze a budapesti Broadway Jegyiroda előtt, miután délelőtt megindult a jegyértékesítés. Azahriah menedzsere korábban a Telexnek azt nyilatkozta, nagyobb a jegyekért a roham a második Puskás-koncertért, mint az elsőért. Azt azonban nem tartotta valószínűnek, hogy egy harmadik koncertet is meghirdessenek.

Múlt hét pénteken aztán Azahriah a Facebookon mégis bejelentette a harmadik Puskás Aréna-koncertjét.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!